No sé si molts de vosaltres sou aficionats a la música o si només us agrada escoltar les cançons. A mi, personalment, a part d’escoltar la música m’agrada molt mesclar-la (un altre tema és que ho faci bé o no, però jo li poso ganes jeje). Fins ara em considerava un DJ de “El lado oscuro” ja que per punxar havia d’utilitzar el Windows i el VIrtualDJ. Avui, sóc una mica més lliure!
Monthly Archive: octubre 2011
Aprofitant que ahir es va publicar una nova versió de Blender, avui us presentem una sèrie de recursos en català amb els quals podeu aprendre a utilitzar-lo i anar una mica més enllà en el seu funcionament. Alguns d’ells ja us els hem presentat anteriorment:
Quickstart per a Blender
Aquest Quickstart, realitzat pel Raimon, resumeix en una sola pàgina les accions més comuns que s’utilitzen amb Blender:
Quickstart en català per a Blender
Manual d’animació en 3D
Un extens manual (165 pàgines, no està malament 🙂 ) per aprendre els secrets bàsics del modelat i l’animació en 3D. Aquest manual va ser fet pel Miquel Pérez, responsable del bloc en català sobre animació 3D Animar en llibertat.
Manual d’animació 3D en català
La web d’en Pipes
En aquesta pàgina web, de recent creació, hi trobarem models 3D que podem utilitzar a Blender, notícies, tutorials, etc. Com dic, la pàgina és encara molt nova, i el seu responsable (l’Antoni Villacreces) encara té previst afegir-hi més models i tutorials en poc temps. De moment, d’aquesta pàgina web us recomano aquest tutorial amb el qual ens detallen el procés bàsic de creació d’un ninot animat, des del propi modelat del ninot fins a poder-lo animar:
Ja tenim disponible Blender 2.60, la nova versió del popular programa de modelat i animació 3D. Les principals novetats d’aquesta versió és el suport per a audio en 3D, sistema d’internacionalització per a Blender, millores en el motor de vídeojocs i al seu sistema d’animació, i l’aparició de dues noves extensions.
Blender treu una nova versió cada dos mesos, de manera que ja s’espera la publicació de Blender 2.61 de cara a desembre, que ha de tenir algunes novetats molt interessants. D’una banda, el nou motor de renderització Cycles. (més…)
Quan els qui treballem en el món del video i utilitzem Linux a casa, encara ens trobem esperant l’alliberament de Lightworks i el seu codi font, un altra gran empresa dedicada als audiovisuals ha decidit alliberar els seus programes el proper 14 de Novembre.
Spectsoft, ha desenvolupat un conjunt d’eines que durant els ultims anys s’han emprat en grans produccions per a feines com la correcció de color, canvis de format o gestió d’efectes i sobretot per a treballar amb VTRs (VideoTapeRecorders) professionals que han estat i estan sent utilitzats com a suport principal del material de video degut a la gran qualitat i la fiabilitat que suposen, tant per treballar, com per a tenir un “arxiu” físic del material.
Una de les característiques més curioses que té tot el programari de Spactsoft és que està desenvolupat única i exclusivament per a fer-lo servir a Linux, i de fet com es basen en llibreries Qt, més concretament recomanen Kubuntu o CentOs. Un fet que m’ha resultat extrany ja que la “gran” distribució KDE acostuma a ser Suse…
Segurament aquest programari no sigui gaire útil per a usuaris normals (només cal mirar els requisits dels seus programes) però per al món professional obre bastantes portes, ja que algunes d’aquestes utilitats són bàsiques per a un espai de treball audiovisual i fins ara eren inexistents per al nostre sistema operatiu encara que parlem de solucions privatives.
Només ens queda felicitar a la gent de SpectSoft per la seva valenta decisió, i alegrar-nos de que cada cop més empreses búsquin (encara que sigui per al seu benefici) la colaboració de la comunitat i comparteixin el seu treball!
- Lloc | SpectSoft
Ja tenim aquí la primera Release Candidate (RC1) d’openSUSE, una de les distribucions GNU/Linux més conegudes. La versió principal d’openSUSE porta KDE com a entorn d’escriptori predeterminat i destaca habitualment pel seu aspecte visual (encara que per a aquesta versió concreta no m’acabi d’agradar el fons de pantalla que han escollit).
openSUSE 12.1 RC1 porta KDE 4.7.2, el nucli Linux 3.0, Systemd i Pulseaudio de forma predeterminada, entre moltes altres novetats. Si voleu provar openSUSE 12.1 RC1, us la podeu descarregar des de la pàgina de baixades d’aquesta Release Candidate. (més…)
Gràcies a les instruccions que ens va escriure el Pau, ja fa uns dies que estic treballant amb Gnome Shell a Ubuntu 11.10. Encara m’hi he d’acabar d’acostumar, però les sensacions són molt bones, i encara hi vaig trobant noves utilitats.
Per exemple, Gnome Shell ja porta de forma predeterminada una utilitat per gravar el que fem en el nostre escriptori, i no cal instaŀlar-hi cap programa extra. Per començar a gravar l’escriptori, hem de prémer la combinació de tecles «Ctrl+Alt+Majs+R». (més…)
Des de fa 4 anys la meua cunyada porta demanant-me si és possible tindre l’aplicació de Hoffman per crear fotoàlbums a GNU/Linux. Per a ella, aquesta és una aplicació indispensable que ha fet servir molt -des de Windows, evidentment-.
En aquest article explicarem com instal·lar una aplicació alternativa, de la pàgina fotoalbum.es, que està programada amb Adobe Air. No, no m’han pagat des de fotoalbum.es, però és d’agrair que hagen fet la seua aplicació compatible amb linux (gràcies a l’Air d’Adobe). (més…)
Voldria comentar una anècdota que em va passar a la xarrada de la Volcànica.cat. Allà havia de parlar del GNOME3, però gran part de la xarrada va consistir en parlar sobre la idoneïtat o no del programari lliure (GNU/Linux en concret) per als usuaris «normals».
Va crear-se un debat interessant. Allà hi havíem tres tipus de persones: macaires, androidaires i linuxaires. En un moment donat un macaire va comentar que «Mac era pràcticament lliure» perquè fa servir un nucli BSD. I no li vaig contestar a això. (més…)
Alguns ja sabreu que no sóc cap fan del Unity. No sé si és el global menu o el dash, però no m’acostume. En canvi, al GNOME-Shell m’he acostumat molt ràpid i amb molt de gust.
Així com l’Ubuntu Natty no incloïa una versió completa del gnome-shell, encara que es podia instal·lar, l’Ubunu Oneiric ja permet activar-lo i fer-lo servir com escriptori per defecte, amb una experiència d’usuari molt bona. No només això, sinó que també podeu fer servir l’escriptori clàssic del GNOME que porta millores visuals importants. En aquest article ens centrarem en com posar i adaptar el GNOME-Shell al nostre Ubuntu. (més…)
Android 4.0, amb nom en codi Ice Cream Sandwich, arribarà amb el telèfon Galaxy Nexus. Aquesta darrera nit Google i Samsung han presentat el resultat de mesos de desenvolupament i adaptació per mostrar-nos un telèfon propi de kinkis.
Sembla que ara que l’Steve Jobs ha mort, Google s’ha desmelenat i ha tret totes les kinkades que se’ls ha passat pel cap. Estil = 0, funcionalitats = 10. Nivell de kinkeria = no existeixen mesuradors que puguen arribar a captar el nivell de kinkeria d’aquest anunci, més propi de «Central» que d’un telèfon seriós.
Comentaris recents