El teu blog de Linux en català

Gravar l'escriptori amb Gnome Shell

Gràcies a les instruccions que ens va escriure el Pau, ja fa uns dies que estic treballant amb Gnome Shell a Ubuntu 11.10. Encara m’hi he d’acabar d’acostumar, però les sensacions són molt bones, i encara hi vaig trobant noves utilitats.

Per exemple, Gnome Shell ja porta de forma predeterminada una utilitat per gravar el que fem en el nostre escriptori, i no cal instaŀlar-hi cap programa extra. Per començar a gravar l’escriptori, hem de prémer la combinació de tecles «Ctrl+Alt+Majs+R». A la part inferior dreta de la pantalla, hi veurem una rodona vermella que ens indica que s’està gravant l’escriptori. Quan vulguem aturar la gravació, només cal que tornem a prémer la mateixa combinació de tecles («Ctrl+Alt+Majs+R»).

La rodona vermella indica que s'està gravant

La rodona vermella indica que s'està gravant

El que s’hagi gravat quedarà desat al directori principal del nostre usuari («/home/el_nostre_usuari»), amb el nom de fitxer «shell-aaaammddn.webm» (per exemple, «shell-20111022-1.webm»). Com veieu, el fitxer es desa amb el format lliure WebM.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.