El teu blog de Linux en català

Mixxx 1.9

No sé si molts de vosaltres sou aficionats a la música o si només us agrada escoltar les cançons. A mi, personalment, a part d’escoltar la música m’agrada molt mesclar-la (un altre tema és que ho faci bé o no, però jo li poso ganes jeje). Fins ara em considerava un DJ de “El lado oscuro” ja que per punxar havia d’utilitzar el Windows i el VIrtualDJ. Avui, sóc una mica més lliure!

Segurament molts coneixereu el Mixxx com a alternativa lliure al VirtualDJ o al Traktor o a altres programes propietaris per punxar. I molt probablement aquells que l’hàgiu provat us haureu tirat enrere més d’un cop. En realitat, si tenieu la sort de tenir una controladora MIDI que funcionés bé amb el Mixxx tampoc estàveu tan perduts, ja que els controls podrien a arribar a ser els mateixos, però encara que faci mal dir-ho no li arribava ni a la sola de la sabata al VirtualDJ i molt menys al Traktor.

L’altre dia em van entrar unes ganes boges de punxar, però el portàtil que utilitzo amb Windows el tenia la meva mare (encara no he evangelitzat a la família )… I vaig dir: “ostres anem a mirar com està el Mixxx” i em vaig emportar una gran sorpresa amb la nova versió 1.9. Resulta que té mapejades per defecte moltíssimes controladores MIDI i pel que sembla funcionen bastant bé, òbviament si us la voleu mapejar manualment podeu fer-ho sense problemes. A més a més, podem destacar la nova implementació dels loops, podem crear loops manualment o loops com en el VirtualDJ, que li dius de quina mida els vols i te’ls quadra perfectament (poc professional però molt útil pels novells).

Realment m’he quedat molt sorprès perquè s’ha avançat molt i encara estan treballant més per tirar aquest projecte endavant.

  • xavifumi on 28 d'octubre de 2011 at 15:57

  Reply

  I el tutorial? Home PepeReis! jo esperava trobarme una mica de material aquí eh! XD

   • PepeReis on 28 d'octubre de 2011 at 16:02
   • Author

   Reply

   Home… si m’ho demanes així… jeje

   És cert que ha quedat una mica sosa l’entrada però és que ha sigut l’emoció del moment de veure com funcionava tot perfecte i voler-ho compartir jeje

   Si em veig en cor faré algun manual, però jo intento punxar sense material informàtic, per tant, d’aquests programes no en sé gaire 🙂

  • Josep Pont on 18 de novembre de 2011 at 16:26

  Reply

  EEi estic provant també aquet programa, te molt bona pinta i crec que és el millor (per no dir únic) que hi ha per a l’Ubuntu. El cas es que tinc un problema, vaig vore que per defecte ve predefinida la configuració de la controladora Hercules Dj Control RMX que m’han deixat però la connecte i no pareix que funcione res de res. Has provat alguna controladora que funcione bé? Gràcies.

  • Josep Pont on 18 de novembre de 2011 at 16:29

  Reply

  Per cert vaig trobar un tutorial.
  http://integrar.bue.edu.ar/wp-content/uploads/2011/10/Tutorial_Mixxx.pdf

  espere que vos ajude.

  • PepeReis on 18 de novembre de 2011 at 16:37
  • Author

  Reply

  Ei!

  Jo tinc una Hercules Mp3 e2 i utilitzo la configuració per defecte que porta el Mixxx per la meva MIDI i funciona perfectament!

  Què et passa exactament? Jo vaig a la configuració, seŀlecciono la MIDI que vull (diria que fins i tot me la marca sol) i l’únic que s’ha de fer és activar-la! 🙂

  Recorda que el teu usuari ha d’estar dins del grup Audio!!

  Salut i gràcies pel tutorial!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.