El teu blog de Linux en català

SpectSoft allibera eines audiovisuals professionals

Canvas RT

Quan els qui treballem en el món del video i utilitzem  Linux a casa, encara ens trobem esperant l’alliberament de Lightworks i el seu codi font, un altra gran empresa dedicada als audiovisuals ha decidit alliberar els seus programes el proper 14 de Novembre.

Spectsoft, ha desenvolupat un conjunt d’eines que durant els ultims anys s’han emprat en grans produccions per a feines com la correcció de color, canvis de format o  gestió d’efectes i sobretot per a treballar amb VTRs (VideoTapeRecorders) professionals que han estat i estan sent utilitzats com a suport principal del material de video degut a la gran qualitat i la fiabilitat que suposen, tant per treballar, com per a tenir un “arxiu” físic del  material.

Una de les característiques més curioses que té tot el programari de Spactsoft és que està desenvolupat única i exclusivament per a fer-lo servir a Linux, i de fet com es basen en llibreries Qt, més concretament recomanen Kubuntu o CentOs. Un fet que m’ha resultat extrany ja que la “gran” distribució KDE acostuma a ser Suse…

Segurament aquest programari no sigui gaire útil per a usuaris normals (només cal mirar els requisits dels seus programes) però per al món professional obre bastantes portes, ja que algunes d’aquestes utilitats són bàsiques per a un espai de treball audiovisual i fins ara eren inexistents per al nostre sistema operatiu encara que parlem de solucions privatives.

Només ens queda felicitar a la gent de SpectSoft per la seva valenta decisió, i alegrar-nos de que cada cop més empreses búsquin (encara que sigui per al seu benefici) la colaboració de la comunitat i comparteixin el seu treball!

1 comment

  1. Reply

    Molt bona notícia!!!!! Pels que toquem video assiduament!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.