El teu blog de Linux en català

Publicat Blender 2.60. Què trobarem al 2.61?

Ja tenim disponible Blender 2.60, la nova versió del popular programa de modelat i animació 3D. Les principals novetats d’aquesta versió és el suport per a audio en 3D, sistema d’internacionalització per a Blender, millores en el motor de vídeojocs i al seu sistema d’animació, i l’aparició de dues noves extensions.

Blender treu una nova versió cada dos mesos, de manera que ja s’espera la publicació de Blender 2.61 de cara a desembre, que ha de tenir algunes novetats molt interessants. D’una banda, el nou motor de renderització Cycles.

Blender 2.60

Blender 2.60

A més (gràcies Xavifumi per tota la informació que m’has passat sobre això), Blender 2.61 inclourà les millores del «tomato branch» que és un conjunt d’eines que han treballat al Google Summer of Code, i que principalment són per a fer «camera tracking» o «seguiment de moviment». Amb el «tomato branch» es podrà afegir el material 3D sobre video real sense haver de sortir de Blender. El «tomato branch» és important perquè la propera Blender Movie serà un projecte de ciència-ficció ambientat a un Amsterdam futurista i barrejarà vídeo real i imatges realistes generades amb Blender. El projecte ja es troba en fase de pre-producció, i podeu conèixer-lo una mica millor a través de la seva pàgina web.

Imatge del projecte Mango

Imatge del projecte Mango

2 comments

  • xavifumi on 25 d'octubre de 2011 at 18:13

  Reply

  Esperem que mantinguin el nivell a la propera Blender Movie! 😀 Sintel em va agraqdar molt!

   • oriolsbd on 26 d'octubre de 2011 at 07:30
   • Author

   Reply

   Sí, Sintel va quedar moooolt bé! 🙂

Deixa un comentari

Your email address will not be published.