El teu blog de Linux en català

Monthly Archive: desembre 2011

Razor-qt és un nou entorn d’escriptori que destaca per la seva lleugeresa, motiu pel qual és ideal per a ordinadors poc potents. A més, Razor-qt té una altra característica diferencial. Ha estat desenvolupat utilitzant les llibreries QT, les mateixes que utilitza l’entorn KDE. Els entorns d’escriptori lleugers més utilitzats en l’actualitat (Xfce i LXDE), en canvi, utilitzen les llibreries GTK, també emprades per entorns més pesats com Gnome i Unity.

Logo de Razor-qt

Logo de Razor-qt

Razor-qt encara es troba en ple desenvolupament (acaba de sortir la versió 0.4) i, tot i que és plenament usable, encara li manquen moltes característiques. De tota manera, els propis desenvolupadors de Razor-qt ens recomanen alguns programes lleugers que també utilitzen les llibreries QT, que ens permetran suplir les carències d’aquest entorn d’escriptori. Per exemple, ens recomanen el navegador d’internet Arora o el reproductor multimèdia VLC. (més…)

Hui vos parlem d’una extensió que potser alguns trobaran útil: Window List. Bàsicament és una extensió que afegeix un llistat d’icones de les diferents aplicacions obertes al quadre superior del gnome-shell. Ací teniu una captura: (més…)

Abans que ningú se’m llance al coll: ja existien alguns mòbils amb Android de la marca Sony-Eriksson que ja incloïen el català, però era una traducció pròpia, no pas la de Google.

Ara, per fi, el Galaxy Nexus arriba amb l’Android 4.0 i el català ja hi és per defecte entre les llengües disponibles. Així ens ho ha confirmat en Dimas al Google+, i ens passa algunes captures: (més…)

Ja tenim aquí una nova edició del Humble Indie Bundle, on se’ns ofereixen l’oportunitat de pagar el que vulguem per un pack de diversos jocs multiplataforma (tots funcionen en sistemes GNU/Linux) al preu que nosaltres vulguem. En aquest cas, ens ofereixen la fórmula de 5+2 jocs, que vol dir que podem pagar el que vulguem per 5 jocs i, si el preu que paguem és més elevat que la mitjana que s’hagi pagat fins al moment (actualment aquesta mitjana està en 5,34$, uns 4,10€), n’obtindrem uns altres dos jocs extra.

(més…)

El programari de control de versions és un sistema per poder seguir la pista a l’historial d’un projecte i  revertir qualsevol edició quan canviem d’idea. A més, podem crear i desar evidència de múltiples versions i branques del nostre treball. Tots els projectes de programari usen invariablement algun tipus de control de versions i cada vegada s’empra més Git.

El Git va ser originalment dissenyat per Linus Torvalds per a ser usat per l’equip de desenvolupament del nucli Linux, però la seua flexibilitat, la seua velocitat i una estructura altament distribuïda ho converteixen en el candidat ideal per a qualsevol tipus de projecte. (més…)

Comenten a OMG!Ubuntu que el client per a Linux de l’Spotify per fi permet utilitzar-lo amb comptes que no siguen Premium, és a dir, amb els comptes Free.

Tot i que no hi ha cap anunci oficial, des del repositori de l’Spotify ja es poden baixar els paquets per a distribucions debian (sembla que no hi ha opció per a altres distribucions).

Encara és una versió en desenvolupament, però és funcional i sembla que no té un nombre molt gran d’errors. La interfície és molt neta, però la realitat és que queden molts detalls per arreglar (els menús no es veuen del tot bé i algunes icones flotants pel mig de la interfície no donen una impressió molt bona). (més…)

AirDroid és una aplicació per a telèfons Android que permet controlar el nostre dispositiu des de qualsevol sistema que puga tindre un navegador. Només cal iniciar l’aplicació al telèfon i després obrir el navegador i anar a un url amb contrasenya que el mateix AirDroid ens indicarà.

Quan la proveu, de seguida veureu tots els avantatges que té. La seua instal·lació és molt fàcil i accedir des del navegador és cosa de segons. A més, tot es fa a través d’una interfície molt neta que recorda al mateix Android. (més…)

Fa temps us vam parlar de Wiithon, un programa que permet passar les còpies de seguretat dels vostres jocs de Wii a un disc dur extern (o a una memòria USB) per posteriorment, mitjançant programes com el USB Loader GX, carregar-los i jugar-hi directament des d’aquest mitjà. El problema amb Wiithon és que fa molt que no s’actualitza, i per instaŀlar-lo a Ubuntu hem d’utilitzar un repositori PPA de Launchpad per a Ubuntu 9.10 (Karmic Koala).

Així doncs, en aquesta anotació us presentem QWBFS Manager, un programa alternatiu que ens permet fer el mateix que amb Wiithon. QWBFS Manager es troba en els repositoris oficials d’Ubuntu (més…)

Com ja s’anava parlant durant les darreres setmanes, el dia 1 de desembre es va fer públic el lloc web d’extensions del GNOME-Shell: un lloc des d’on podem baixar i instal·lar d’una manera realment senzilla extensions per al nostre Shell, veure les extensions que tenim instal·lades i fins i tot, desinstal·lar-les. Tot en qüestió de segons i compatible amb totes les distribucions GNU/Linux. (més…)