El teu blog de Linux en català

Guia d'aprenentatge del Git

El programari de control de versions és un sistema per poder seguir la pista a l’historial d’un projecte i  revertir qualsevol edició quan canviem d’idea. A més, podem crear i desar evidència de múltiples versions i branques del nostre treball. Tots els projectes de programari usen invariablement algun tipus de control de versions i cada vegada s’empra més Git.

El Git va ser originalment dissenyat per Linus Torvalds per a ser usat per l’equip de desenvolupament del nucli Linux, però la seua flexibilitat, la seua velocitat i una estructura altament distribuïda ho converteixen en el candidat ideal per a qualsevol tipus de projecte.Logo GitEls darrers dies he estat aprofitant per fer una guia d’aprenentatge del Git a partir d’un article de la revista Linux Magazine que es va publicar ara fa ja un temps.

Són un seguit d’articles que expliquen de forma molt planera com utilitzar treballar amb el git. A la guia trobareu els articles següents:

 1. El nostre primer repostitori Git
 2. Configuració del Git
 3. Fent servir el Git com a repositori extern
 4. Anàlisi de l’historial de revisions
 5. Branques i combinacions
 6. Treball amb pegats
 7. Funcionalitat Stash
 8. Etiquetatge amb el Git
 9. Altres utilitats i conclusió

2 comments

  • Eloi V on 11 de desembre de 2011 at 14:48

  Reply

  Molt interessant. El projecte drupal va migrar a git tant el core com els mòduls contribuïts i ara és una eina essencial dins del projecte.

  • Jordi on 11 de desembre de 2011 at 20:18

  Reply

  Gran article! Jo actualment utilitzo majoritàriament el Subversion i, per la majoria de tasques, ho faig des de l’extensió pel Nautilus anomenada RabbitVCS (que crec que també suporta el GIT). Només vaig a línia de comandes quan cal fer alguna cosa més complicada, però pels commits, diffs i demés, la comoditat de l’entorn gràfic és insuperable.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.