El teu blog de Linux en català

AirDroid: controleu el vostre Android des del navegador

AirDroid és una aplicació per a telèfons Android que permet controlar el nostre dispositiu des de qualsevol sistema que puga tindre un navegador. Només cal iniciar l’aplicació al telèfon i després obrir el navegador i anar a un url amb contrasenya que el mateix AirDroid ens indicarà.

Quan la proveu, de seguida veureu tots els avantatges que té. La seua instal·lació és molt fàcil i accedir des del navegador és cosa de segons. A més, tot es fa a través d’una interfície molt neta que recorda al mateix Android.

Pantalla principal d'AirDroid al navegador

Actualment l’aplicació permet enviar missatges, navegar/baixar/pujar fitxers, previsualitzar fotos, importar o exportar tons de trucada, música i molt més. Possiblement una de les característiques més insteressants és la possibilitat d’enviar i llegir missatges (ja no caldrà fer servir AndroidPC).

L’aplicació bàsicament integra diferents aplicacions en una sola: no és necessari obrir una segona aplicació per enviar fitxers a través de la xarxa sense fils o crear una còpia de les aplicacions que teniu o compartir el porta-retalls amb altra gent.

Navegador de fitxers de l'AirDroid

Navegador de fitxers de l'AirDroid

Característiques més interessants

 • Gestió de fitxers: enviament de fitxers entre el nostre ordinador i els dispositius Android (copieu, retalleu, enganxeu, cerqueu, canvieu o suprimiu fitxers)
 • Gestió de SMS
 • Gestió i exportació/importació de fotografies
 • Compartició del porta-retalls
 • Gestió d’aplicacions: instal·leu, desinstal·leu, feu còpies de seguretat
 • Tons de trucada: importeu, exporteu, previsualitzeu…
 • Música: importeu des del vostre ordinador, reproduïu…

En definitiva, una aplicació molt completa per gestionar els nostres telèfons Android. En principi això ho podem fer a través d’una xarxa interna, o bé obrint ports o el que calga des del nostre router per poder accedir des d’una xarxa externa (tota la connexió és a través de xarxa sense fils, no pas 3G).

Nota: Vull comentar que he estat cercant quina és la llicència d’aquest programa, i finalment sembla que AirDroid no és un programa lliure. Ja havia escrit l’entrada, així que atès que és una aplicació molt útil, preferisc compartir-la amb vosaltres ara que ja he escrit l’article. La propera vegada miraré bé la llicència abans de començar a escriure.

Informació del sistema a l'AirDroid

Informació del sistema a l'AirDroid

  • Daniel on 6 de desembre de 2011 at 09:11

  Reply

  Hmm, no em convenç gens ni mica que una aplicació amb tants privilegis i drets sobre els nostres terminals no sigui programari lliure. Ho sento, però jo et faig el salt en aquesta 😛

   • Albert on 6 de desembre de 2011 at 22:25

   Reply

   És podria fer un article amb les aplicacions més usades o més curioses d’Android, una petita descripció, tipus de llicència, alguna captura, etc.
   Seria útil per a tot aquell que s’inicia a l’Android.

   Interessant l’aplicació interessen els articles com aquest, també coneixia Remote Web Desktop.

   Salut.

    • Daniel on 6 de desembre de 2011 at 22:53

    Reply

    No és una mala idea. Podria anar dins l’apartat de Documentació.

     • Albert on 7 de desembre de 2011 at 12:08

     Reply

     +1

Deixa un comentari

Your email address will not be published.