El teu blog de Linux en català

Es llança el lloc web d'extensions del GNOME-Shell

Com ja s’anava parlant durant les darreres setmanes, el dia 1 de desembre es va fer públic el lloc web d’extensions del GNOME-Shell: un lloc des d’on podem baixar i instal·lar d’una manera realment senzilla extensions per al nostre Shell, veure les extensions que tenim instal·lades i fins i tot, desinstal·lar-les. Tot en qüestió de segons i compatible amb totes les distribucions GNU/Linux.

Portada del lloc extensions.gnome.org

L’estat del lloc web encara es considera Alpha, probablement més per qüestions de disseny que de funcionalitats. El que veiem a la portada és un llistat de les extensions disponibles. Si entrem a qualsevol d’elles, tenim un interruptor «ON-OFF» i allà podem activar o desactivar l’extensió. Ràpid i fàcil. No cal compilar, ni fer coses estranyes.

Fitxa de l'extensió

Aprofitant l’ocasió, crec que és interessant parlar d’algunes extensions molt útils:

 • gTile. Permet crear una graella per posicionar les finestres a l’escriptori.
 • Bottom panel. Una extensió que afegeix un quadre inferior amb el llistat de finestres (tipus GNOME2).
 • Battery percentage indicator. Afegeix el percentatge de bateria disponible.
 • Removable drive menu. Afegeix un enllaç directe que permet expulsar dispositius.

Els de GNOME han volgut facilitar al màxim la possibilitat de pujar noves extensions. Aprofitant també el sistema de valoracions tindrem en no molt de temps un lloc web realment útil per a tots aquells que facen servir GNOME-Shell.

Cal comentar que probablement l’estat alfa també depèn del tipus d’extensions que són compatibles. Per exemple, no hi ha rastre del weather-indicator, una extensió molt útil que mostra la informació de l’oratge. Aquesta extensió està programada en python, amb la qual cosa, en no ser javascript, la instal·lació no siga tan senzilla.

2 comments

  • Gamarus on 3 de desembre de 2011 at 16:31

  Reply

  Ostres és espectacular la forma d’instal·lar! Molt xulo, una raó més per pensar que Gnome 3 està quedant molt bé.

  • Ecron on 4 de desembre de 2011 at 14:16

  Reply

  M’alegre de que hagen fet aquest moviment, això d’afegir repositoris per instal·lar extensions no em pareix normal, hauria de vindre integrat en el Shell per defecte!

  Espere que dins de poc hi puguem instal·lar totes les extensions mitjançant aquest lloc. 🙂 Gràcies per la info!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.