El teu blog de Linux en català

QWBFS Manager

Fa temps us vam parlar de Wiithon, un programa que permet passar les còpies de seguretat dels vostres jocs de Wii a un disc dur extern (o a una memòria USB) per posteriorment, mitjançant programes com el USB Loader GX, carregar-los i jugar-hi directament des d’aquest mitjà. El problema amb Wiithon és que fa molt que no s’actualitza, i per instaŀlar-lo a Ubuntu hem d’utilitzar un repositori PPA de Launchpad per a Ubuntu 9.10 (Karmic Koala).

Així doncs, en aquesta anotació us presentem QWBFS Manager, un programa alternatiu que ens permet fer el mateix que amb Wiithon. QWBFS Manager es troba en els repositoris oficials d’Ubuntu a partir de la versió 11.04, de manera que si teniu aquesta versió (o una de posterior) us el podeu instaŀlar des del Centre de Programari. Un cop instaŀlat, el podeu executar directament (es troba a la secció de jocs).

Pantalla principal del QWBFS Manager

Pantalla principal del QWBFS Manager

Si el disc dur extern o la memòria USB que voleu utilitzar encara no té partició WBFS (que és la que utilitza el USB Loader), abans heu de crear-hi una partició buida de tipus FAT32. Ho podeu fer, per exemple, amb el Gparted. Llavors, des del QWBFS Manager, seleccioneu aquesta partició des del desplegable i feu clic al botó «Format the partition».

Un cop ja tenim una partició amb format WBFS, seleccioneu-la des del mateix desplegable que abans i feu clic al botó «Load/Reload the discs from the current partition» (just al costat del desplegable). Després, des del panell esquerre, aneu al directori on tingueu les vostres còpies de seguretat, seleccioneu-les i arrossegueu-les al panell central perquè us les hi copiï.

Afegint un joc amb el QWBFS Manager

Afegint un joc amb el QWBFS Manager

Un cop fet això, connecteu el disc dur extern a la Wii, executeu-hi el USB Loader GX i us detectarà els jocs que hi tingueu.

  • Victor on 5 de desembre de 2011 at 09:50

  Reply

  Genial! Només coneixia el Wiithon i des d’actualitzar a l’ultima versió d’ubuntu no l’havia instal·lat. Provarem aquest a vore que tal.

 1. Reply

  I com creo la còpia de seguretat? Com creo la imatge ISO?

   • Daniel on 5 de desembre de 2011 at 20:08

   Reply

   Deixa els jocs, que et quedaràs cec! hahah

   • Jaume on 5 de desembre de 2011 at 21:53

   Reply

   http://www.ehow.com/how_7714075_backup-wii-games-linux.html

   xD No conec ningú que hagi fet mai una copia de seguretat d’un joc de la wii, no serveix per a res, si vols una copia la pots descarregar…

   1. Reply

    Sembla que cal tenir un lector de DVD específic, que no tinc.

     • Jordi on 11 de desembre de 2011 at 20:11

     Reply

     La manera més senzilla és des de la pròpia Wii, cap al disc dur extern. Això ho pots fer des del gestor de jocs que tinguis posat, USB Loader GX o Wiiflow, per exemple. Després, des del disc dur a l’ordinador, amb Wiithon o WiiBackupFusion (http://sf.net/p/wiibafu) pots extreure la imatge fàcilment.

  • zdv80 on 5 de desembre de 2011 at 17:25

  Reply

  Jo faig servir el Wii Backup Fusion i també funciona molt bé!

  http://sourceforge.net/p/wiibafu/home/Wii%20Backup%20Fusion/

  • Pau on 5 de desembre de 2011 at 19:01

  Reply

  Piratilles 😛

  1. Reply

   Permeteu que em defensi una mica, que crec que tinc arguments…

   El dia que algun dels meus cosins em va ratllar el Wii Sports, vaig decidir que necessitava fer còpies de seguretat dels jocs de la Wii. I tot i que reconec que alguna vegada aprofito per provar algun joc abans de decidir-me si comprar-lo o no també us dic que m’he comprat jocs que ja tenia baixats. En tot cas, tampoc tinc gaire temps per jugar de manera que amb els jocs que tinc ja sóc feliç i en compro pocs.

   Trobo que la seguretat de tenir una còpia de tots els meus jocs en un disc dur portàtil, la comoditat de poder jugar sense haver d’introduir el joc a la màquina físicament i la opció a provar un joc abans de comprar-lo són motius prou importants com per «arreglar-me» la wii. I no crec que cap d’aquestes avantatges sigui moralment qüestionable, tot i que l’últim sigui legalment dubtós.

   I això no implica haver de deixar de comprar jocs, entre altres coses perquè quan compres la consola ja saps el que valen els jocs (saps on et fiques), perquè comprant jocs pagues el desenvolupament de jocs en el futur, perquè comprant el joc compleixes la llei, i perquè t’estalvies problemes d’actualitzacions de IOS i possibles “bricks” de la wii.

   Ja sé que no dic res que no hagueu sentit abans i també considero que els preus dels jocs a Espanya són elevats comparats amb altres països; tanmateix (i tenint en compte que jugo a pocs jocs, i bons) crec que val la pena comprar-los.

   PS: A part, obrir la Wii a un munt de programes no oficials permet aprendre i divertir-se de moltes altres maneres!

  • Jaume on 5 de desembre de 2011 at 21:53

  Reply

  Avantatges sobre wiithon? (Pirates…)

Deixa un comentari

Your email address will not be published.