El teu blog de Linux en català

El VirtualBox 3.2 podrà virtualitzar MacOSX (proveu la beta)

Ho acabe de llegir a Genbeta i no he pogut esperar ni cinc segons per baixar la beta del VirtualBox 3.2, instal·lar-la i comprovar si era cert o no si es pot instal·lar realment el MacOSX a una màquina virtual o no. Sobretot perquè m’estic ocupant de la traducció i no he vist cap referència (o se m’ha passat per alt). Però bé, m’he baixat el paquet deb per a lucid, l’he iniciat, i un cop he volgut crear una màquina nova m’he trobat amb:

Diàleg de creació d'una màquina virtual nova

Selecció de la versió de MacOSX

O siga, sembla que finalment es podrà virtualitzar el MacOSX a sistemes que no siguen MacOSX. Això és una gran novetat que a molta gent li vindrà molt bé (de fet, a la feina ho vam necessitar no fa molt). Quan isca la versió final ja en parlarem d’altres novetats. Per ara, amb aquesta hi ha més que suficient.

No vull deixar passar l’ocasió per comentar-vos que la traducció del VirtualBox 3.2 serà la millor feta fins ara… i no perquè la faça jo, sinó perquè el Jordi Serratosa, un company de traducció de Softcatalà, ha fet una bona repassada dels errors i possibles millores a la traducció. Ell ha estat també qui s’ha ocupat de millorar la traducció de l’OpenOffice.org, el GNOME, etc., de forma que estem obtenint unes traduccions finals amb una qualitat més que envejable.

Podeu baixar-vos el VirtualBox 3.2 des del seu repositori. Hi ha versions per a Windows, Mac i paquets precompilats per a diferents distribucions (Fedora, OpenSUSE, Ubuntu, etc.).

  • oriolsbd on 4 de maig de 2010 at 08:53

  Reply

  Gran notícia.

  Fa temps, vaig provar d’executar una màquina virtual amb MacOS, però no em va funcionar (lògicament). Segurament ho tornaré a provar.

  • Oriol Piera on 4 de maig de 2010 at 10:23

  Reply

  Ostres Pau, gràcies per la notícia.
  Com diu l’altre company, fa temps vaig provar de fer-ho amb una imatge creada per a VMWare i no m’en vaig sortir.
  Espero que ben aviat es pugui fer i la meva companya (que per feina necessita programes d’Adobe) es pugui alliberar de la càrrega que li suposa utilitzar Windows.

  Salut!

  • Pau on 4 de maig de 2010 at 10:42

  Reply

  Bé, jo encara no l’he provat, la veritat és que no m’acabe de fiar. Tot i així, com veieu, la captura és la que és (he baixat el VirtualBox del repositori jo mateix i l’he instal·lat, i allà hi és).

  A vore si algú ho pot provar…

  • adam on 4 de maig de 2010 at 10:51

  Reply

  jo havia pensat en el pròxim pc que seria compatible amb un hackintosh.

  • Ruig on 4 de maig de 2010 at 15:28

  Reply

  Molt interessant de cara a provar Mac OS sense deixar-se 1000 euros en un portàtil!

  (No em pegueu. Sé que per menys hi ha alguna cosa… Només estava reflectint el “cas estàndard”)

  Una gran notícia. Va bé que la llista de compatibles es vagi ampliant!

 1. Reply

  És una bona noticia. Fa temps que tenia ganes de provar un Mac OS, quan tingui temps ja ho provaré (aviam si hi ha sort).

  • CTW on 8 de maig de 2010 at 11:45

  Reply

  Feta la llei feta la trampa 😉

  Due to license restrictions the new Mac OSX as Guest feature is only available to users with Apple/MAC hardware. Any other combination is unsupported and will therefore not work. Any post that talks about a different combination will be removed without warning. Any discussions of ways to get around the Apple SLA will also be removed.

  Tret dels forums de Virtualbox

  http://forums.virtualbox.org/viewtopic.php?f=15&t=30560

  • Pau on 8 de maig de 2010 at 13:23

  Reply

  Ostres CTW, gràcies per l’avís. Supose que la tecnologia interna del VirtualBox no permetrà ni tan sols provar d’instal·lar l’osx en altra plataforma que no siga osx. Tot i així, no sé per què llavors es mostra l’opció.

  Salut,

  Pau

Deixa un comentari

Your email address will not be published.