El teu blog de Linux en català

Previsualització dels documents d'OpenOffice.org al Nautilus

Nautilus mostra normalment previsualitzacions de gairebé tot tipus de fitxers: des d’imatges fins a fitxers de so. Caldria preguntar-se llavors per què Nautilus no mostra previsualització de documents d’OpenOffice.org, potser és massa complicat, qui sap.

Un usuari ha desenvolupat un script que implementa aquesta característica. A més, no només mostra una previsualització del document, sinó que també mostra un xicotet logo de l’aplicació amb la qual s’obri el document en qüestió. Per instal·lar-lo, cal tindre també instal·lat el paquet imagemagick (des del vostre gestor del paquet el trobareu).

Aquells qui tingueu Ubuntu, Debian o Fedora només haureu d’instal·lar el paquet .deb o el paquet .rpm, la resta haureu de fer servir el paquet tar.gz (si trobeu paquet per a la vostra distro, no dubteu en apuntar-ho als comentaris i ho afegirem). Una vegada instal·lat el paquet, només haureu d’eixir del gnome i tornar a entrar (o executar “killall nautilus” al terminal).

prev-ooo

  • guillem on 1 de setembre de 2009 at 11:37

  Reply

  Molt bon apunt Pau, la veritat és que sempre m’havia preguntat perquè no venia aplicada aquesta característica per defecte.

  Salut!

  • Ricard on 1 de setembre de 2009 at 12:35

  Reply

  1r m’he assegurat que estès instal·lat l’imagemagik. Després he instal·lat el paquet debian he reiniciat tot l’ordinador i res de res. He mirat al sinaptic a veure si estava instal·lat i al sinaptic no hi havia res ni instal·lat ni sense instal·lar. ?????????????????????????????

  • Pau on 1 de setembre de 2009 at 13:11

  Reply

  Ricard, tens Debian, no?. Jo ho he provat a Ubuntu i ha funcionat directament… He estat mirant pel web si hi havia comentaris sobre Debian, però no he trobat res 🙁

  • Miquel on 1 de setembre de 2009 at 14:23

  Reply

  Jo sols puc previsualitzar els documents nous, els que ja tinc no me’ls previsualitza. Hi ha vosaltres?

  Que vagi bé

  • David on 1 de setembre de 2009 at 14:24

  Reply

  Hola Pau!
  Gràcies pel teu comentari. T’he deixat una resposta al bloG. 🙂

  • Pau on 1 de setembre de 2009 at 14:43

  Reply

  Doncs a mi m’ho ha previsualitzat tot… (antics i nous)

  • Ricard on 1 de setembre de 2009 at 21:49

  Reply

  Hola Pau si tinc debian, vaig amb Jaunty i el que he instal·lat és ooo-thumbnailer_0.1~alpha2-0ubuntu5_all.deb.
  Els nous a mi tampoc me’ls previsualitza.

 1. Reply

  A Gentoo fa molt de temps que això ja funciona … no surt el logo en petit de l’aplicació que l’obrirà però si que tinc les miniatures dels fitxers 😀

  • Pau on 2 de setembre de 2009 at 09:13

  Reply

  @Ricard

  El teus documents estan en format odt o doc? (ho dic perquè els .doc no els previsualitza). Molta gent explica que té problemes, però enlloc he trobat cap solució :S (pensa que és una versió alfa…).

  • Ricard on 2 de setembre de 2009 at 09:59

  Reply

  Tens tota la raó, jo com que la majoria d’arxius els comparteixo amb d’altre gent del treball vaig haver d’optar per gurdar-ho tot per defecte en formats windows, a veure si és veritat que el proper office ja obre els formats Ooo.
  Gràcies

  • Ecron on 2 de setembre de 2009 at 13:13

  Reply

  A mi tampoc em mostra la previsualització del documents antics, he d’obrir-los i guardar-los per a que funcione la cosa.

  Espere que en futures versions tinga suport per a documents de M.Office també…

  Gracies per l’aport 😉

Deixa un comentari

Your email address will not be published.