El teu blog de Linux en català

Thunderbird – Crea filtres pels missatges

Sovint ens trobem amb el problema que estem subscrits en diverses llistes de correu, i cada dia, en obrir el correu, som bombardejats per molts correus, moltes dels quals no són implícitament personals, i a més a més, fan referència a una temàtica molt concreta.

Un truc molt senzill, que no tan sols ens netejarà la safata d’entrada, sinó que ens permetrà tenir tots els correus que rebem ordenats segons la seva temàtica, és el de redireccionar tots els correus que vinguin d’una mateixa adreça a una carpeta concreta.

Fiquem pel cas tots els correus que rebo del grup de la llista de correu sobre el programari lliure, doncs volem que automàticament es fiquin a la carpeta sobre el programari lliure, quedant així:

filtres-1

Ara anem a veure com aconseguir-ho. El primer pas és fer una carpeta on hi dipositarem els missatges filtrats, en aquest cas he anomenat la carpeta “programarilliure”. Seguidament seleccionar l’adreça pare on hi volem establir el filtre, i seleccionar l’opció “Crea filtres de missatge”.

filtres-2

Seguidament afegirem un filtre, i li ficarem un nom que ens ajudi a recordar de que va el filtre.

filtres-3

I ara només queda dir-li la norma del filtres. En aquest cas dic que tots els correus que m’arribin a la meva adreça de correu, amb l’adreça de la llista de correu, es moguin automàticament a la carpeta que hem creat al principi anomenada “programarilliure”.

filtres-4

I fins aquí el mini tutorial, espero que us hagi servit d’ajuda.

  • Joan on 1 de setembre de 2009 at 14:34

  Reply

  Realment útil. Jo ho tinc configurat igual per l’Evolution. És el client que he fet servir sempre a l’entorn d’escriptori Gnome, suposo que perquè em ve instal·lat per defecte. Ara estic temptat a fer una ullada al Thunderbird!

  Salutacions.

  • guillem on 2 de setembre de 2009 at 10:49

  Reply

  Celebro que t’hagi estat útil Joan. La veritat és que quan estàs subscrit a tantes coses va de maravella les redireccions automàtiques de correu per tenir-ho tot ben organitzat 🙂

  Jo l’aventatge que li veig al thunderbird respecte a l’evolution, és, sobretot, que quan envies un mail, el thunderbird et guarda la direcció per defecte, i a més a més, quan la comences a escriure te l’autocompleta. Molt pràctic la veritat!

  Saps si això és pot fer amb l’evolution?

  A més trobo més bonic visualment el thunderbird, encara que això sé que no es raó ja que l’aparença està integrada amb el GNOME i depén del tema que usis 😉

  Salut!

  • oriolsbd on 2 de setembre de 2009 at 12:03

  Reply

  Ei, Guillem. Has provat què tal va el Thunderbird 3? De moment, va per la tercera beta, però em sembla que el seu desenvolupament no va massa ràpid:
  http://firefoxcat.blogspot.com/2009/07/thunderbird-30-beta-3.html

  Salut!

  • guillem on 2 de setembre de 2009 at 12:51

  Reply

  Doncs encara no l’he provat. Com que de moment ja em va bé la versió 2 que utilitzo, no la provaré fins que no surti en versió estable i en repositori.

  Escriuré un apunt amb les meves impressions quan això passi :), salut!

  • Joan on 2 de setembre de 2009 at 22:28

  Reply

  Cert tot el que dius, Guillem.
  El de guardar automàticament una direcció, l’Evolution almenys a mi no m’ho fa. Quant a autocompletar, has d’entrar-li el nom que tens assignat a una direcció, no la direcció. Així que m’has convençut :-D.

  Per cert, jo uso l’eina Ubuntuzilla per tenir les darreres versions estables dels diferents programes que ofereix Mozilla, per si us interessa.

  Salut.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.