El teu blog de Linux en català

Apunts de dissabte

Anem a fer una ullada ràpida a algunes notícies rellevants de les quals no hem parlat al llarg de la setmana:

  • Es va publicar l’RC3 d’OpenOffice.org 3.0. En principi la versió final s’hauria d’haver presentat a finals de setembre, però sembla que la cosa s’ha endarrerit.
  • Ahir es va publicar Ubuntu 8.10 beta (ja sense gaire novetats, exceptuant un fons de pantalla horrible – descarregueu-la) i avui s’ha publicat OpenSUSE 11.1 beta2 (descarregueu-la).
  • Seguint parlant de distribucions, Gentoo ha decidit no publicar la versió 2008.1. Això suposa ralentir la publicació de noves versions a una vegada a l’any.
  • Nova revisió de KDE, la 4.1.2. Soluciona el problema d’esborrat de fitxers, ara ho fa molt més ràpid.
  • Una notícia prou important: han aconseguit arrencar GNU/Linux en 5 segons a un EeePC. Això als usuaris finals ens dóna igual, ja que no podem fer res ara mateix. Però a la llarga, sembla que podrem tindre sistemes GNU/Linux d’arrencada ultra-ràpida. Potser l’any vinent?.
  • I una notícia important: s’ha publicat The Gimp 2.6. I ve amb una novetat important: a partir d’ara, la finestra d’eines de dibuix serà només això, ja no inclourà els menús que ara seràn a una altra finestra (més semblant a allò que podria ser el Photoshop de Mac). S’han redistribuït els menús, cosa que a mi m’ha suposat un lleuger mal de cap (però paga la pena). Els que tingueu els repositoris de getdeb a Ubuntu, podreu actualitzar.
  • Per cert, l’aniol ha afegit subtítols en català al vídeo d’Stephen Fry celebrant els 25 anys de l’FSF. Hem actualitzat la notícia i ja el podeu veure subtitulat en català.

3 comments

    • CarlesMayol on 4 d'octubre de 2008 at 13:12

    Reply

    M’encanten els apunts de dissabte!

    (el nou Gimp, a mi m’ha atabalat una mica: han canviat les coses de lloc!Però t’hi avesses amb certa facilitat i val la pena!)

    • Aljullu on 4 d'octubre de 2008 at 23:13

    Reply

    A mi també m’encanten, a més normalment són bones notícies, excepte això del Gentoo 🙁

    • Usuari on 6 d'octubre de 2008 at 15:59

    Reply

    Aljullu: no tot són males notícies per Gentoo… En Daniel Robins encara té corda per estona http://blog.funtoo.org/2008/09/gentoo-20081-release-solutions.html

    Per cert, aquesta setmana sembla que s’han començat a solucionar els problemes per Gentoo amb el KDE 4 i ja hi ha els ebuilds (hard-masked) pel KDE 4.1.2

    Salut!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.