El teu blog de Linux en català

Picasa 3 beta per a GNU/Linux

Després d’un mes des que es publicara la versió per a Windows, “per fi” ha arribat la versió beta de Picasa 3 per a GNU/Linux. Els usuaris de Mac sembla que hauran d’esperar encara més (si és que algun dia els arriba).

Picasa 3 continua fent servir wine per treballar a GNU/Linux, i continua sent programari privatiu. Tot i així, cal dir que és una solució prou bona per gestionar les nostres col·leccions no només de fotografies, sinó també de vídeos.

Entre les novetats d’aquesta nova versió, cal destacar que ara funciona prou més ràpid que la versió 2 (jo mateix ho he provat) i s’integra millor amb les eines d’escriptori com són el firefox, el correu o les càmeres web. Per descomptat, a l’igual que la versió de Windows, també inclou eines de retoc de les imatges, sincronització automàtica amb el web, etc.

Segons comenten al seu bloc, Google ha contribuït aquest any amb més 850 pedaços per al wine, sobretot centrats a l’apartat de vídeo. I ací és on hi ha un punt important: Picasa 3 inclou una eina de muntatge de vídeo que a la versió de GNU/Linux no està activa… per problemes amb la compatibilitat de vídeo. És en aquest punt on s’està treballant.

Per descomptat, la versió beta ja es pot descarregar, en format rpm i deb. També podeu afegir els repositoris de Google (tenen versió testing i stable).

Deixa un comentari

Your email address will not be published.