Aquesta setmana ha estat mogudeta…
- S’ha publicat el nucli 2.6.36, i pel que es comenta, l’augment del rendiment general és bo (tot i que ext4 i btrfs han n’han perdut).
- Si teniu la PS3, sabreu que Sony va eliminar l’opció d’instal·lar-hi GNU/Linux a una de les darreres actualitzacions. Ara un grup de desenvolupadors han aprofitat que s’ha pogut accedir com a root al sistema per tornar a obrir aquesta opció.
- Per fi anem veient la llum al final del túnel: s’ha presentat la primera versió en desenvolupament de GNOME3, la propera versió del GNOME que inclourà el GNOME Shell.
- Interessant recull d’articles que ha escrit el Marc Belzunces sobre el dia a dia informàtic en català (cosa que no seria possible sense el programari lliure). Articles 1, 2, 3, 4, 5, 6 i 7.
- La gent de phoronix ha fet un estudi interessant: comparar el rendiment d’un ubuntu instal·lat amb wubi (l’instal·lador des del Windows) i un instal·lat normalment. Els resultats poden sorprendre més d’un.
- En pocs mesos es posarà a la venda un mòbil Android que ens permetrà expressament modificar-lo, rootejar-lo i fer tot allò que vulguem sense perdre la garantia. Es diu Synapse.
- Voleu presumir d’escriptori GNU/Linux amb GNOME? Passeu per ací.
- Al bloc del Raphael Hertzog s’explica de forma planera com funciona el cicle de desenvolupament de Debian.
- A la borsa de Londres estan la mar de contents des que es van migrar a GNU/Linux. El temps necessari per realitzar una operació financera s’ha reduït als 126 microsegons, la meitat de temps que amb els sistemes tradicionals.
- A Imatica.org han escrit un article molt interessant sobre el conflicte OpenOffice.org vs LibreOffice.
- Si feu servir KDE, probablement vos interessarà aquesta guia que explica com integrar de forma atractiva Chrome i Opera en aquest escriptori.
- AMD ha publicat Catalyst 10.10, que és compatible amb l’X.org 1.9 (important per a les distribucions més recents). Sembla que s’inclouen moltes millores a nivell d’accel·leració i rendiment 2D.
- Coneixeu Trimage? És un programa que permet optimitzar (a.k.a reduir la mida) de lots de fitxers png i jpg.
3 comments
M’encanten els reculls 🙂
Respecte de l’article comparant Ubuntu amb instal·lació «normal» o amb Wubi, aquesta setmana precisament un amic que s’havia instal·lat Xubuntu em deia que li anava fins i tot més lent que Windows XP (l’ordinador és força antic). Ho vaig mirar, i és perquè el tenia instal·lat amb Wubi. Li vaig fer una instal·lació «neta» del mateix Xubuntu, i va quedar bocabadat de lo ràpid que li anava l’ordinador. 🙂
De les comparatives que hi ha a l’article que ens passes, sí que he m’ha sorprès que algunes de les comparatives anessin MOLT més ràpides amb Wubi que amb instal·lació normal, però són dues dades molt puntuals (transaccions amb PostgreSQL i amb SQLite) i, com dic, el comportament general del sistema és molt millor amb instal·lació normal que amb Wubi.
Jo no en faria gaire cas d’aquestes comparatives. Sobretot desprès de veure’n una referent a escriptoris, on s’utilitzava el ubuntu, com a sistema