El teu blog de Linux en català

Microsoft ataca obertament OpenOffice.org i el programari lliure

Si no teníem suficient amb l’escissió del projecte OpenOffice.org, ara resulta que Microsoft ha decidit atacar obertament el projecte ofimàtic lliure, i ho fa amb un vídeo que fa referència al canvi de les companyies per passar-se a solucions lliures i que després se centra en l’OOo:

Si el veieu, comprovareu que no són més que una sèrie de tòpics que s’han repetit i que es repeteixen contínuament quan algú es proposa passar-se al programari lliure. No és que allò que diuen al vídeo siga mentida, sinó que està ultra-exagerat.

És clar que et trobaràs problemes a l’hora de canviar a l’OOo i que certes coses que es fan fàcilment amb l’MS Office, amb l’OOo poden no ser tan ràpides i fàcils, però el nombre d’empreses que necessiten eixes característiques concretes són ínfimes. Per posar un exemple, a la meua feina tenim gent a redacció que per escriure tant se li’n fa fer-ho amb MS Word o amb el Gedit (bé, amb l’MS Word no poden perquè tenim gnulinux i no tenim l’MS Office instal·lat). He d’admetre, però, que la nostra gestora es queixa força de l’OpenOffice.org Calc. Aquesta queixa, però, és deguda al fet que ella ha estat sempre acostumada a fer servir l’Excel.

Comenta molta gent que aquest anunci demostra [no per primer cop] que l’OpenOffice.org està demostrant ser una amenaça clara per a Microsoft. Personalment crec que Microsoft està aprofitant que el projecte s’ha dividit per mirar de donar-li un altre cop que, evidentment, no serà de gràcia, però sí que pot fer perdre cert prestigi a l’OOo.

Vist a Genbeta

 1. Reply

  És satisfactori sentir notícies com aquestes, si tant es preocupen com per fer publicitat d’aquesta mena senyal que el programar lliure està en alça. 😀

  • Xavi on 15 d'octubre de 2010 at 11:07

  Reply

  Suposo que volen aprofitar-se de la pèrdua de presència mediàtica que tindrà amb el canvi de nom a LibreOffice per fer merder i treure’n partit… legítim per part seva, però tampoc és qüestió de mentir!

  Però bé, que inverteixin diners en desacreditar el programari lliure vol dir que anem bé. Com diuen els espanyols: “ladran, luego cabalgamos” 😀

  • Slarti on 15 d'octubre de 2010 at 11:35

  Reply

  Tot s’ha de dir, un canvir d’imatge no és que no li anés malament. És que el necessita urgentment

  • marcqm on 15 d'octubre de 2010 at 20:47

  Reply

  Doncs jo a la feina no tinc ni el windows, faig servir ubuntu amb KDE i m’he pogut relacionar amb tothom, amb tots els meus clients (de cortines) no he tingut cap mena d’entrebanc en res, ens comuniquem per mail amb diferents formats d’arxius i cap problema, les tarifes i documents amb openoffice, el progarama de gestió de l’empresa l’he fet jo amb gambas2, els pdf,s=no problem, el correu amb thundrebird (cap problema), navegacio amb firefox (idem). No he tingut mai cap problema en cap relació amb gent que no sap ni què és GNU/linux. Que en vagin aprenent els del video.

  • Jordi on 15 d'octubre de 2010 at 21:56

  Reply

  El gerent d’on treballo va llegir un anunci-vídeo de MS contra l’Open Office i mira per on em va preguntar quina diferència de qualitat i de preu hi ha entre aquest Open Office i el Microsoft Office.
  Us podeu imaginar que la meva resposta no es va fer esperar pas…I en tres mesos ja tenim instal·lat L’Open Office en tots els 53 equips de l’empresa, a banda dels Ubuntu instal·lats ara mateix als 18 ordinadors de proba…amb tot de programari lliure. Hem contractat una empresa externa experta en GNU en lloc de l’empresa que teníem fins ara molt experta en Microsoft Office i molt experta en antivirus …L’estalvi per l’empresa és d’allò més escandalós que us podeu imaginar per a una junta directiva!

  M’agradaria fer-vos partícips d’un comentari del consell d’administració de la societat que dirigeix l’empresa, “Com es pot ser tan ignorant i ceg per a no veure aquesta realitat i estar disposats a pagar per uns programes que són una pressa de pel?”

  • Marc B. on 16 d'octubre de 2010 at 00:53

  Reply

  Microsoft hauria de fer el mateix vídeo per aquells usuaris que treballem amb Office 2003 i que en provar l’Office 2007 estem completament desorientats i no sabem on trobar les coses, perquè han canviat tots els menús. Això sí que és pèrdua de productivitat.

  Per cert Jordi, quina empresa d’assistència tècnica feu servir?

  • Epíleg on 16 d'octubre de 2010 at 04:39

  Reply

  Quin tip de riure. A mi m’ha recordat aquella mena d’anuncis de:
  Maripuri: “A mi no me engañan, yo compro Ariel porque es más caro y limpia más!”
  En fi, si baixen a aquest nivell és que realment estant molt preocupats. De totes maneres, mai se’ls ha de donar l’esquena a aquesta colla de barruts, si no recordeu l’estàndard ISO que van aconseguir a base de subornar a molta gent, total per crear confusió a la clientela i així fer que més d’un s’ho repensés i no fes el pas.
  La confusió és una de les grans armes de Microsoft, sinó proveu a llegit alguna de les seves ajudes. Alguna vegada en pots treure alguna conclusió confusa, i la majoria, després de llegir molta palla, no en treus cap de conclusió. De fet, Jo fins que no vaig passar al programari lliure, em pensava que era problema meu, de falta de comprensió. Ara vist en perspectiva (10 anys), és ben clara la manipulació.

  Salut,

  • jrosell on 16 d'octubre de 2010 at 10:56

  Reply

  No diu res de google docs oi?

Deixa un comentari

Your email address will not be published.