El teu blog de Linux en català

Avanç de Jolicloud 1.1

A GNULinux.cat ja hem parlat diversos cops de Jolicloud, una distribució en principi dissenyada específicament per a Netbooks. El proper mes de novembre està previst que s’alliberi la seva versió 1.1, de la qual ens parla Tariq Krim a la web de Jolicloud.

Logo de Jolicloud

Per a l’anterior versió (Jolicloud 1.0), els desenvolupadors de Jolicloud es van centrar sobretot en millorar l’interfície gràfica, creant un nou entorn en HTML5 (el Pau en va fer una excel·lent anàlisi). En canvi, a Jolicloud 1.1 veurem poques novetats en aquest sentit, i es centraran més aviat en millorar el sistema, el seu rendiment i l’experiència d’usuari. Més concretament, les principals millores de Jolicloud 1.1 seran aquestes:

 • Jolicloud deixarà de ser una distribució específica per a Netbooks, i es podrà executar també en ordinadors de sobretaula. Tot i que seguirà sent un sistema amb un disseny enfocat a Netbooks, es podrà executar sense problemes en altres ordinadors.
 • Es redissenyarà completament el procés d’arranc, de manera que el sistema triga entre 10 i 20 segons en arrancar en la majoria de sistemes provats. A més, durant l’arrancada no es mostraran missatges de terminal, sinó que es veurà una animació que (diuen) ens fascinarà. No només l’arranc “en fred” serà més ràpid, sinó que també s’ha millorat el temps de rearranc després de suspendre l’ordinador.
 • S’ha millorat la gestió de l’energia. Segons les seves dades, obtingudes amb un Netbook Clevo M1100 (amb un processador Intel Atom N450 amb una bateria de 3 cel·les), la durada de la bateria en la versió anterior de Jolicloud (1.0) era molt semblant a la que tenia amb Windows 7. Però amb Jolicloud 1.1, la bateria durarà un 15% més.
Durada de la bateria

Durada de la bateria

 • Jolicloud podrà reproduir vídeos en Full HD (a 1080p) i vídeos de YouTube HD (a 720p) en els nous Netbooks amb processador Intel N550.

En el seu mateix article, Tariq Krim comenta que aviat tindrem una versió beta a la nostra disposició per poder provar aquesta nova versió.

Font | MuyLinux

1 comment

  • Elsa Alvarez on 4 de desembre de 2010 at 10:02

  Reply

  Hola a tothom,
  Aquest Nadal vull comprar-me un netbook i posar-hi Linux. M’he estat mirant les diverses distribucions, i Jolicloud és la que em sembla millor. La meva pregunta és si podré configurar-hi fàcilment una impressora HP LaserJet CP 1015. El netbook que em vull comprar és l’Asus Eee PC 1015 PE.
  Moltes gràcies.
  Elsa

Deixa un comentari

Your email address will not be published.