El teu blog de Linux en català

Proposeu un nom per a Fedora 15

A falta de pocs dies per a la publicació de Fedora 14, prevista per al 2 de novembre, Red Hat ja ha començat el procés per escollir el nom clau de Fedora 15. Com a primer pas, Red Hat ens dóna l’oportunitat de proposar els noms clau que després es valoraran.

Per a fer-ho, hem de tenir un compte d’usuari de Fedora. El podeu obtenir aquí. Després, només cal anar a la pàgina de discussió del nom clau de Fedora 15, editar-la (és un Wiki) i afegir la nostra proposta.

Però el nom que proposem té certes restriccions. Ha de tenir certa relació amb el nom de la versió anterior. Per exemple, Fedora 13 tenia com a nom clau Goddard, i Fedora 14 serà Laughlin. Tant Goddard com Laughlin eren professors en física. Una altra restricció és que no es pot repetir una mateixa relació que ja s’hagi utilitzat abans. És a dir, com a nom clau per a Fedora 15 no podem proposar un altre professor en física. A més, es demana que les relacions no siguin massa senzilles (és a dir, que estigui una mica «currat»). Hi ha algunes altres restriccions, que podreu trobar a la pàgina de discussió del nom de Fedora 15.

Hi ha temps fins al dia 19 d’octubre per a proposar noms. A partir de llavors es valorarà si els noms compleixen els requisits, i es farà una votació entre la comunitat de Fedora. Finalment, el nom de Fedora 15 s’anunciarà el 2 de novembre (el mateix dia que es publicarà Fedora 14).

M’agrada molt la forma que té Fedora de trobar noms clau per a noves versions, perquè involucra molt la seva comunitat. A més, amb els requisits que hi ha, trobar un nou nom sembla com un joc. 🙂

Font | Phoronix

Deixa un comentari

Your email address will not be published.