El teu blog de Linux en català

Sintel, la nova pel·lícula feta per la Fundació Blender

«Sintel» és un curt independent iniciat per la Fundació Blender com un mitjà per millorar i validar la creació 3D amb el programari Blender. El projecte va poder engegar-se gràcies a un finançament via 1000 donacions enviades des de la comunitat d’Internet, cosa que ha demostrat novament que existeix un model viable de desenvolupament per a la tecnologia 3d oberta així com a la producció independent de pel·lícules d’animació.

És un curt de 15 minuts que s’ha fet als estudis del Amsterdam Blender Institute per tot un seguit d’artistes i desenvolupadors de nacionalitats diverses. També hi ha hagut una participació important per part de la comunitat a la xarxa tant a nivell artístic com de desenvolupament.

El projecte va començar al maig de 2009 i després d’uns quants mesos als quals el curt va anar allargant la seua durada (en un principi la seua durada era de 6-8 minuts), es va donar per finalitzat el projecte al juliol d’aquest any: un curt d’uns 15 minuts de durada.

El projecte es presenta oficialment demà al Nederlands Film Festival. Ara podrem gaudir del trailer.

2 comments

  • xavifumi on 1 d'octubre de 2010 at 13:36

  Reply

  Iep! ja s’ha “estrenat” el curtmetratge! i es pot veure a youtube o descarregar-se’l des del seu bloc!

   • Pau on 1 d'octubre de 2010 at 14:14
   • Author

   Reply

   Al recull de demà ho he posat 😉

Deixa un comentari

Your email address will not be published.