El teu blog de Linux en català

Canviar les imatges de format en massa

Si mai heu de canviar el format d’una imatge, per exemple, voleu passar del format tiff al png, una de les opcions més fàcils és obrir el Gimp, i desar la imatge en un altre format.

Ara bé, si enlloc d’una imatge en teniu deu, vint, cent o milers, aquest procés pot resultar molt tediós. És per això, que el programa ImageMagick ens porta una poderosa eina per la línia d’ordres anomenada mogrify. Per instal·lar-lo només cal entrar en una terminal i escriure:

sudo aptitude install imagemagick

Amb aquesta eina, ni us caldrà obrir el Gimp gastant temps i recursos de l’ordinador. Només cal que aneu a la terminal, us fiqueu a la carpeta on teniu totes les imatges en el format tiff, i ell sol s’encarregarà de convertir totes les imatges al format png.

mogrify -format png *.tif

Aquest programa permet fer conversions entre més de 100 formats d’imatge diferents. D’aquesta manera, podeu jugar canviant el format al que voleu convertir per adaptar-lo a les vostres necessitats.

Font | Linux.com

  • Pau on 23 de juliol de 2010 at 08:13

  Reply

  L’script nautilus-image-coverter també permet fer això de forma gràfica i senzilla:
  http://gnulinux.cat/2009/02/canviar-la-mida-dimatges-i-rotar-les-amb-un-sol-clic/

   • Guillem on 23 de juliol de 2010 at 08:56
   • Author

   Reply

   Diria que és diferent, ja que el programa mogrify el que permet fer és canviar el format en mode “batch” (en massa) d’un munt d’imatges, en canvi, l’script que proposes sembla ser que només permet canviar el tamany o rotar les imatges. De fet, sembla ser que aquest scrpip és una implementació del programa convert del mateix paquet imagemagick.

   Corretgeix-me si m’equivoco 🙂

   Salut!!

  • Sergio on 23 de juliol de 2010 at 08:55

  Reply

  Aquest programa és espectacular… volia redimensionar moltes imatges i m’estava barallant amb el GIMP i el seu “batch mode” en lisp (o scheme no sé).

  Ara veig que mogrify m’ho posa molt més fàcil!! (proveu “mogrify” tal qual i veureu totes les opcions que té!)
  Increïble. Moltes gràcies

   • Guillem on 23 de juliol de 2010 at 08:57
   • Author

   Reply

   De res!! De fet jo tenia com unes 20 imatges que necessitava convertir de format i m’estava agafant alguna cosa només de pensar que ho havia de fer una per una amb el Gimp. Aquest programa m’ha salvat la vida!! 🙂

   Visca la línia de comandes!!!

  • Eloi V on 23 de juliol de 2010 at 15:24

  Reply

  Imagemagik és genial. Drupal el fa servir amb el mòdul Imagecache, per fer redimensions de imatges en continguts.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.