El teu blog de Linux en català

Expiren unes patents d'Apple ens beneficiaran

La notícia s’ha publicat a Slashdot:

El projecte FreeType celebra la caducitat de les patents bytecode TrueType d’Apple. El motor de renderitzat obert ara podrà fer servir aquesta tecnologia i habilitar-la per defecte. Aquesta millora s’havia implementat fa un temps, però el projecte va haver de desactivar-la per problemes de patents. El període màxim de 20 anys de la validesa de les patents de programari és un període llarg, però alguns cops es pot aprofitar la font alliberada. La patent Unisys GIF n’és un exemple (exceptuant el codi que se li ha afegit).

Aquesta característica que ara es podrà implementar per defecte és bàsicament una millora en la visualització dels tipus de lletra freetype que fins ara no podia implementar-se a GNU/Linux. Podent aplicar-la ara per defecte, el resultat serà un benefici real per als nostres escriptoris, ací teniu l’exemple de com es veuen els tipus amb el bytecode sense implementar i implementat:

Tipus freetype sense i amb bytecode habilitat

A les properes versions de les grans distribucions (o abans simplement instal·lant els nous tipus de lletra amb la característica implementada) ja podrem gaudir d’aquesta millora.

2 comments

  • Eloi V on 24 de juliol de 2010 at 11:17

  Reply

  Bona notícia 🙂 Realment encara no se com es poden patentar aquestes coses.

  El que més em molesta és que una companyia que es beneficia de moltes formes del programari lliure bloquegi coses d’aquestes. És absurd.

   • F. Christian on 29 de juliol de 2010 at 12:20

   Reply

   Fora de territori estatunidenc és igual. Ho poden implementar legalment, crec. La interpretació de tipografies en OSX és excel·lent, ara que expira, a aprendre’n.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.