El teu blog de Linux en català

Cairo Dock, un altre dock genial

Recorde que ara farà cosa de 3 anys, allà pel gener de 2007 vam escriure un article on es presentaven diferents docks per a GNU/Linux. Aleshores existien moltes alternatives, però s’havia d’admetre que cap d’elles eren realment bones. La gran majoria de docks estaven fets per a KDE (Ubuntu encara no els havia fotut): el Kxdocker, el Ksmoothdock, el Kibadock… Per desgràcia no funcionaven d’una forma del tot «fina».

Amb l’arribada de l’Avant Window Navigator es va produir un punt d’inflexió (des del meu punt de vista). L’AWN es comportava de forma correcta: no tenia molts connectors, però el seu funcionament començava a ser fi. Després va aparèixer el Gnome-Do amb el Docky inclòs, que ara és un projecte separat i altres docks com el Cairo Dock (que fins ara no era la millor opció).

D’aquest últim vull mostrar-vos un vídeo per tal que veieu com ha millorat. La darrera versió, que podreu trobar a les vostres distribucions en els propers mesos (a Lucid ja hi és), mostra un comportament magnífic. Arribats a aquest punt, certament tenim tres docks genials per a GNU/Linux i personalment tots em semblen igual de bons. Ací teniu un vídeo del Cairo-dock: està programat amb les biblioteques Cairo i OpenGL (això fa que siga un dels docks amb un funcionament més fluid).

  • oriolsbd on 24 d'abril de 2010 at 10:49

  Reply

  Ostres, aquest vídeo del cairo-dock m’ha sorprès força. El vaig provar fa un temps, però no em va acabar de fer el pes. Potser li dono una segona oportunitat.

  Una consulta. En les versions antigues, per fer funcionar el cairo-dock no era necessari tenir activats els efectes d’escriptori. Saps si segueix sent així?

  • Pau on 24 d'abril de 2010 at 10:52

  Reply

  Crec que existeixen dues versions, però la que jo he instal·lat a l’Ubuntu és la que funciona amb opengl. Caldrà que ho proves.

  De totes maneres, he de dir que… no està del tot fi. L’he provada i pensava que aniria millor. Potser és el meu ordinador, no ho sé…

  • Noguer on 24 d'abril de 2010 at 11:14

  Reply

  Jo fa temps que vaig abandonar el AWN pel Cairo Dock. És un xic complicat de configurar però té molta potència. Aquí teniu com el vaig configurar jo: http://noguer.bloc.cat/post/2161/267676

  • Manuel Tortosa on 25 d'abril de 2010 at 11:10

  Reply

  Pau no és el teu ordinador, l’he compilat a Chakra des de codi font i no funciona gaire fi i el meu ordinador té recursos per llençar i regalar, l’AWN em funciona força més fluid.

  • ullbuidat on 26 d'abril de 2010 at 17:35

  Reply

  Els he provat tots i em segueixo quedant amb el gnome-do amb aparença de docky. 🙂

Deixa un comentari

Your email address will not be published.