El teu blog de Linux en català

Dock's estil Mac a GNU/Linux

Amb el temps cada vegada hi ha més dock’s a l’estil del Mac a GNU/Linux. Per a qui no ho sapigueu, un dock és senzillament una llançadora d’aplicacions que es col·loca a l’escriptori i que dóna un toc de modernitat a l’escriptori.

Per exemple, kxdocker:

Kxdocker va ser (i és) un dels més coneguts, però ara hi ha altres projectes que també tenen el seu espai i poden ser molt útils com per exemple kooldock, que és com kxdocker però més lleuger i estable (i sense tantes complicacions per instal·lar-lo). També es pot trobar un gdesklet que també fa la mateixa tasca de forma molt eficient (tot i que pot ser és massa simple). Però fa no molt ha eixit un altre dock que és una passada i no només quant a aspecte i funcionament, sinó també quant a la seua estabilitat. Es tracta de kiba-dock, i només un vídeo pot mostrar com és de meravellós.

Per instal·lar-lo a l’Ubuntu, la millor manera és que us fixeu en aquest howto. Per a SuSE fixeu-vos en aquest post a forosuse. La resta, podeu descarregar la darrera versió fent servir el howto d’Ubuntu.

2 comments

  • alb3rt on 9 de gener de 2007 at 00:16

  Reply

  Ara que tinc el beryl per fi, apareixen davant els meus ulls una infinitat d’atractives propostes per a fer el linux un entorn més bell.
  Jeje, serà casualitat ?
  Bé, ja us he posat la meva primera col·laboració al Wiki amb el tutorial que em va servir a mi per instal·lar el beryl, espero que ajudi a algú més, i a la comunitat somgnu, que espero que creixi i creixi sense parar.

  • Mdk on 9 de gener de 2007 at 07:42

  Reply

  Jo també espere que això vaja bé. Tot i així, xino xano, com dieu per allà dalt.

  Per altra part, sobre beryl i demés “pijadetes” a gnu/linux, s’ha d’admetre que són una passada, tot i que estan en fase beta encara, perquè no hi ha una bona integració amb l’escriptori.

  Però poc a poc. Per cert, he estat mirant el tutorial i està perfecte. Però et comente que ara hi ha una forma que és encara més fàcil de fer-ho. I és que amb el driver radeon i les versions d’Xorg 7.0, 7.1 i 7.2 ja es té acceleració gràfica i no cal fer paripés. La mateixa cosa passa si tens el darrer driver d’NVIDIA.

  http://wiki.beryl-project.org/wiki/Install_Beryl_on_Ubuntu_Edgy_with_nVidia
  http://wiki.beryl-project.org/wiki/Install_Beryl_on_Ubuntu_Edgy_with_AIGLX

  Els anirem traduint poc a poc, m’ho apunte al tema que he obert al fòrum:

  http://forum.somgnu.cat/viewtopic.php?f=13&t=9

  Salut!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.