El teu blog de Linux en català

IBM obliga els seus treballadors a no fer servir MS Office

Molts cops es poden llegir notícies sobre que una companyia ha decidit migrar a GNU/Linux des de Windows. El que no és tan usual és el que està passant a IBM: amb una plantilla que supera els 300.000 treballadors arreu del món, s’ha decidit que a partir d’ara es farà servir sempre IBM Lotus Symphony, el fork d’IBM de l’OpenOffice.org.

Bàsicament s’està requerint la gent per què no faça servir mai més la suite ofimàtica Microsoft Office. La decisió és realment natural: si Lotus Symphony ja ha arribat a un punt al qual pot fer el mateix paper que feia la suite de Microsoft, llavors és hora de canviar i fer servir la pròpia (no com els de Microsoft, que tot i tenir el Windows Server, fan servir Red Hat i altres sistemes lliures als seus servidors).

Aquest canvi a IBM s’haurà de fer en els pròxims… 10 dies. Efectivament, res de períodes d’assimilació: es fa el canvi radical i tots endavant. Moltes vegades és la millor solució. Suposarà aquesta decisió un canvi real de tendència i podrà veure’s realment amenaçat el regnat de Microsoft Office?. No ho sabem, caldrà veure com IBM ven la seua suite ofimàtica.

3 comments

  • Roger on 21 de setembre de 2009 at 10:45

  Reply

  Ben fet. El mateix s’hauria de fer amb tots els ordinadors de biblioteques i centres publics… Ubuntu per defecte.

  El problema, no son els usuaris, ni els alumnes sino els professors i bibliotecaris, que prou feina tenen amb saber que l’internet explorer no és internet…

  • oriolsbd on 21 de setembre de 2009 at 10:57

  Reply

  Nosaltres treballem diàriament en coordinació amb gent d’IBM, i he consultat amb un d’ells sobre aquest assumpte. M’ha dit que amb l’última actualització de l’eina de correu electrònic (que és del propi Lotus Sypmhony) ja se’ls ha instal·lat la Suite sencera, i que l’han d’utilitzar. De moment, els que tenien llicència de Microsoft Office els la mantenen, però en principi han d’utilitzar ja el Lotus Sypmphony.

  • Marc on 25 de setembre de 2009 at 09:30

  Reply

  Pren, nyespla! Ben fet! Els de la UOC podien anar aprenent, que es plenen la boca parlant de programari lliure i després res de res, no s’ho creuen.
  Salut!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.