El teu blog de Linux en català

El meu espai de treball: connectors del Rythmbox

Una de les coses que més m’agrada al meu escriptori GNU/Linux és que la majoria d’aplicacions té la possibilitat d’activar ginys o connectors que augmenten les possibilitats dels mateixos o afegeixen funcionalitat general de l’escriptori. De ginys hi ha molts, cadascú ha de saber quins són útils i quins no segons les seues preferències.

Al Rythmbox podem activar un grapat de connectors que per defecte ja es troben instal·lats. Els podem trobar al menú Edita > Connectors, de forma que s’obrirà una finestra on tindrem la llista de connectors disponibles:

connectors-rhytm

Per exemple, un dels que per defecte he d’activar és el de reproductors portables – MTP (el meu és marca Sony). També m’agrada activar el connector de Lletra de la cançó. Una vegada activat aquest últim, mitjançant el menú Visualitza > Lletra de la cançó podrem veure les lletres de les cançons (gairebé hi són totes).

Una de les extensions que més m’agrada, però, no és per defecte al Rythmbox i cal instal·lar-la manualment, així que aprofitarem per veure com s’instal·la un nou connector. El procés és senzill, si no existeixen el dos següents directoris, els crearem (millor fer-ho per consola):

mkdir -p $HOME/.gnome2/rhythmbox/
mkdir -p $HOME/.gnome2/rhythmbox/plugins/

Després podem baixar el connector Desktop Art des d’ací. I només cal descomprimir-lo a dins de la carpeta plugins que acabem de crear. En reiciniar el Rhythmbox i obrir la finestra del connector podrem comprovar que ja està instal·lat i podrem activar-lo. Amb Desktop Art podrem veure en tot moment quina peça s’està reproduint i, si passem el punter per sobre, podrem aturar la reproducció o passar a la següent o anterior cançó, l’única pega és que necessita compiz (si vosaltres no ho teniu activat, pregunteu als comentaris i us explicaré un truc per poder activar-lo).

desktop-art

Podeu trobar molts connectors per al Rhythmbox a diferents pàgines: a la pàgina oficial o connectors fets per altres usuaris. Hi ha alguns que semblen interessants com un connector que atura la reproducció quan l’Skype està en funcionament o un altre que permet escoltar directament música des dels vídeos del youtube.

3 comments

  • Aljullu on 22 de setembre de 2009 at 15:22

  Reply

  Personalment prefereixo el Songbird o el Banshee…

  • Alfons on 23 de setembre de 2009 at 02:31

  Reply

  Molt bo aquest connector. Pots explicar com canviar l’aparença de la imatge per defecte? He estat mirant al gconf-editor i no ho he sabut veure.

  Gràcies.

  • Pau on 23 de setembre de 2009 at 06:49

  Reply

  La imatge per defecte és la icona assignada per al Rhythmbox. És a dir, en principi has de canviar el tema d’icones o substituir la icona del tema d’icones que tingues actiu. El tema d’icones és el que vaig comentar fa un parell de dies. De totes maneres, posaré els enllaços demà.

  Salut!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.