El teu blog de Linux en català

VLC, el reproductor universal

A tots ens agrada veure pel·lícules en el nostre temps d’oci, però que passa quan per fer-ho, hem de remenar Internet per esbrinar perquè no podem veure-les?

El VLC és un reproductor lliure de vídeos i de música que reprodueix la pràctica totalitat dels formats de vídeo i d’àudio existents. Això ens estalvia maldecaps, però no s’acaba aquí. El VLC reprodueix DVDs protegits, vídeos que s’estan baixant i pel·lícules que només se n’ha baixat una part. A més a més, el VLC permet posar subtítols a les pel·lícules, escoltar ràdios des d’Internet i convertir vídeos i música a altres formats.

Tot això amb un reproductor lleuger, ràpid i que no es penja, amb un disseny senzill i intuïtiu, i un menú que desplega totes les opcions del programa amb el botó dret del ratolí quan s’està veient una pel·lícula.

El VLC és tan potent perquè és programari lliure. Això significa que qualsevol persona pot veure com està fet, modificar-ne el codi per adaptar-lo a les seves necessitats, compartir-lo amb els seus veïns i descarregar-lo d’Internet sense restriccions. El VLC està disponible en català per Windows, GNU/Linux o Mac, i pots descarregar-te’l des de la pàgina web de Softcatalà, no en quedaràs decebut.

Article publicat al periòdic “La Bicicleta“, número 7 (setembre del 2009)

VLC_player_software

2 comments

  • oriolsbd on 11 de setembre de 2009 at 16:35

  Reply

  Efectivament, gran VLC. Un reproductor (i no només reproductor) impressionant!

  • roger on 12 de setembre de 2009 at 12:29

  Reply

  Un article molt didàctic, com tots els que fas a La Bicicleta. Aquests escrits van molt bé perquè la gent s’interessi pel món del programari lliure, o si més no, els comenci a sonar què és i quins avantatges té!

  Tens raó, el VLC funciona perfectament i és ràpid.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.