El teu blog de Linux en català

Nova interfície per a l'OpenOffice.org?

Avui es pot llegir a Genbeta un article sobre un projecte que sota el nom de Renaissance, es pretén crear una nova interfície “innovadora” per a l’OpenOffice.org.

Això no és un rumor, ja que al wiki de l’OpenOffice.org ja presenten alguna que altra captura de la nova interfície i descriuen bé com evoluciona. El prototipus que hi ha sembla que ja és funcional.

http://wiki.services.openoffice.org/w/images/a/aa/Prototype2.jpg

Pel que comenten, aquest prototipus encara millorarà quant al disseny ja que per ara s’han centrat en la funcionalitat. Aquest canvi d’aspecte pot suposar una important empenta de l’OpenOffice.org ja que, es vulga o no, “és una avenç visible”.

Tot i així, OpenOffice.org ha de millorar en altres aspectes abans que en la interfície gràfica. Si ho fa en tots dos, perfecte, però encara queden alguns punts de funcionalitat -sobretot els relatius al treball amb fitxers grans i correcte refresc de la finestra-.

http://wiki.services.openoffice.org/w/images/f/f2/Prototype.jpg

  1. Reply

    A mi em sembla un plagi –bastant simple– de la interfície de l’Office 2007…

    • Pau on 3 d'agost de 2009 at 13:57

    Reply

    Per descomptat que és un plagi, però crec que un rentat de cara no està de més. Tot i així, però, hi ha d’altres coses que cal millorar.

    • KuBe on 3 d'agost de 2009 at 14:03

    Reply

    “A mi em sembla un plagi –bastant simple– de la interfície de l’Office 2007…”

    Aquest tipus d’interfície ja es feia servir molt abans de que microsoft la implementés al office.

    A mi realment m’agrada molt, però espero pel bé del projecte que permetin que qui vulgui el tingui com està ara.

    • Marc B. on 3 d'agost de 2009 at 14:25

    Reply

    Això és una còpia de l’Office 2007, i no sé si saben que aquesta interfície és una de les responsables que els usuaris hagin restat a l’Office 2003.

    • Aljullu on 3 d'agost de 2009 at 17:38

    Reply

    M’agrada molt la notícia. Per una banda vol dir que el desenvolupament de l’OOo segueix viu, i per l’altra, considero que el canvi és cap a millor, s’asssembli o no al Microsoft Office.

    Tot i això, crec que el que millor que podrien fer és oferir als usuaris la possibilitat d’utilitzar una interfície o una altra. Crec que així seria la manera de guanyar la partida completament a l’Office.

    A més, afegiria que m’agradaria que la interfície fos tant personalitzable com la del Firefox, i poguessis posar els botons que vols on vols.

    • oriolsbd on 4 d'agost de 2009 at 13:04

    Reply

    Estic d’acord amb l’Aljullu. És important veure que el projecte d’OpenOffice segueix viu. Quan hi va haver la compra de Sun per part d’Oracle, tots ens preguntàvem què passaria amb els projectes lliures portats completament o parcial per Sun. Però sembla que molts d’ells vagin avançant. VirtualBox ha tret la versió 3.0, OpenOffice es planteja un gran canvi a la seva interfície, …

Deixa un comentari

Your email address will not be published.