El teu blog de Linux en català

KDE 4.3

Avui ha sortit la versió 4.3 de KDE, un dels entorns d’escriptori més utilitzats de GNU/Linux, juntament amb GNOME. Aquesta versió és la que vindrà de forma predeterminada amb les noves versions de la majoria de distribucions que utilitzen KDE com a entorn predeterminat (Kubuntu, OpenSUSE, SimpleMepis, etc.) i de forma opcional en la resta de distribucions.

Aquells que ja esteu utilitzant les versions de prova de Kubuntu 9.10, per exemple, ja estàvem utilitzant les versions de desenvolupament de KDE 4.3. Com ja és habitual en KDE, l’entorn està molt ben treballat a nivell gràfic, i segurament el podríem catalogar com un dels millors entorns per a qualsevol sistema operatiu en aquest aspecte, gràcies al Plasma.

KDE 4.3

KDE 4.3

Un dels aspectes que es va criticar més quan va sortir la versió 4.0 de KDE al gener del 2.008 (fa més d’un any i mig) va ser l’estabilitat, però els desenvolupadors de KDE s’hi van posar de valent, i ja des de la versió 4.2 (que va sortir fa mig any) l’entorn funciona molt fi. Cal saber que KDE no inclou només l’entorn d’escriptori, sinó també alguns dels programes que ja venen amb aquest, com per exemple el programa ofimàtic Koffice, tots els anomenats KDE games, l’explorador d’arxius Dolphin, l’excel·lent reproductor de so Amarok, el gravador de medis K3B i molts més.

Podeu trobar totes les millores d’aquesta nova versió a l’anunci de llençament de KDE 4.3.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.