El teu blog de Linux en català

SUSE Studio, creant la nostra distribució pròpia basada en SUSE

Ahir es va presentar SUSE Studio, una web/interfície/centre des del qual és possible crear una distribució pròpia, completament personalitzada i basada en OpenSUSE (o SUSE, a seques). Ja han existit projectes semblants a aquest abans, però SUSE Studio sembla ser diferent: molt més personalitzable i molt més fàcil de fer servir.

Des de la mateixa web i una vegada registrats (actualment funciona amb invitacions), comença el procés de creació de la nostra distribució. Primer s’ha de triar quina versió de SUSE es farà servir com a base (OpenSUSE, Novell SUSE, etc.). Seguidament tocarà configurar tot el tema relatiu al programari que inclourem per defecte, on podem controlar-ho gairebé tot.

Una vegada triat el programari a incloure, se’ns permetrà configurar aspectes relatius a la configuració del sistema: carregador d’arrencada, usplash, scripts, idioma, escriptori… També serà possible afegir fitxers propis: un fons de pantalla, un pdf, etc. Finalment haurem de triar el suport al qual es podrà gravar la imatge (segons mida) i posar la versió.

El millor de tot, però, és que una vegada creada la imatge, podem provar via web (sense haver de baixar ni instal·lar res) la distribució que hem creat. Podem crear-ne diferents versions i tindre els nostres builds al seu servidor. Cada build serà esborrat una setmana després d’haver estat creat per estalviar espai al servidor (però sempre es podrà tornar a crear).

En definitiva, aquest és el millor centre de creació de distribucions personalitzades que s’ha creat fins ara. Caldrà esperar a que l’ús siga obert a tothom. Per cert, l’screencast que han fet, l’han fet des d’un mac…

3 comments

  • oriolsbd on 3 d'agost de 2009 at 11:41

  Reply

  Ostres! Això fa molt bona pinta. Fins i tot per crear-te un CD d’instal·lació amb els programes que més t’agraden. Així, si algun cop reinstal·les el SO, tens ja instal·lats tots els programes que t’interessen.

  Has pogut provar-lo?

  • Pau on 3 d'agost de 2009 at 11:54

  Reply

  No, no he rebut cap invitació encara 🙁

  • Joan on 3 d'agost de 2009 at 20:41

  Reply

  Perfecte per regalar distros personalitzades pels amics. Amb els programes possibles que necessitin.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.