El teu blog de Linux en català

Open Office, qui necessita el Word?

Tots coneixem el Word, un programa que ens serveix per escriure textos. Però amb quins problemes topem si decidim usar-lo?

El model de negoci de Microsoft és el de treure noves versions, que t’obliguen a comprar-les si vols llegir els nous textos que reps. Aquestes versions no poden llegir els textos més vells i, per tant, al cap d’un temps és impossible poder llegir els nostres propis textos.

L’alternativa a aquest model s’anomena Open Office. L’Open Office no és només un processador de textos, també inclou un full de càlcul, una programa per fer presentacions, ens permet introduir fórmules matemàtiques i crear webs. A més a més, és en català, té un corrector ortogràfic, permet crear PDFs i editar-los amb l’extensió “PDF Import”.

Això ens assegura que el que escrivim avui ho podrem llegir demà i que tothom podrà obrir els textos que li enviem sense gastar-se ni cinc, ja que l’Open Office segueix els estàndards i és programari lliure. Això significa que qualsevol persona pot veure com està fet, modificar-ne el codi per adaptar-lo a les seves necessitats, compartir-lo amb els seus veïns i descarregar-lo d’Internet sense restriccions.

Article publicat al periòdic “La Bicicleta“, número 5 (abril del 2009)

openoffice-logo

3 comments

  • guillem on 22 d'abril de 2009 at 09:32

  Reply

  Com podeu veure es tracta d’un article divulgatiu plantejat per sortir en un diari que es reparteix a la ciutat de Tarragona, i va dirigit a un púbic que només sap fer anar l’ordinador per escriure correus i escriure “words”, així que si trobeu que l’article no us aporta res no us espanteu 🙂

  Si creieu que haguès valgut la pena afegir alguna altra cosa o tractar un altre tema que haguessiu considerat important deixeu-ho escrit per aquí als comentaris i així ho tinc en compte pel proper article.

  Salut!

  • Marc Carrillo on 11 d'agost de 2009 at 22:21

  Reply

  L’enhorabona, Guillem. Visca GNU/Linux, Stallmann i Linus Torvalds, la llicència GPL, el programari lliure i de codi obert. Rep salutacions des de la capital del Berguedà.

  • guillem on 12 d'agost de 2009 at 14:00

  Reply

  Hola Marc, celebro que t’hagi agradat l’article. De fet és molt bàsic, però trobo interessant escriure per arribar a la gent que no en té ni idea sobre el que és el programari lliure i la seva filosofia. És per això que cada dos mesos escric un petit article divulgatiu sobre el PLL a un diari que surt a tarragona, que es diu La Bicicleta.

  Salut des de Tarragona i benvingut al bloc 🙂

Deixa un comentari

Your email address will not be published.