El teu blog de Linux en català

Telefònica oferirà OpenOffice.org al seus clients empresarials

Telefònica oferirà en els propers mesos una versió personalitzada de l’OpenOffice.org als seus clients empresarials amb suport tècnic per un preu de 3€ mensuals. L’operadora ja porta un any fent proves pilot a diverses empreses i la versió que s’oferirà serà la de Novell, que té algunes millores respecte a la versió estàndard (això vol dir aquella versió de l’OOo que una part de la comunitat ha titllat de no respectar la GPL).

Aquest és un aprofitament clar dels avantatges que suposen el programari lliure i com treure’n profit d’ell sense haver de cobrar un preu excessiu per una aplicació que moltes vegades no ho val (m’estic referint al Windows o altre programari privatiu que exigeix un pagament brutal per la llicència d’ús).

Telefònica sembla haver vist una manera de treure’n profit de forma que tothom se’n beneficia:

 • L’empresa que contracta els serveis té suport tècnic a un preu assequible i no ha de pagar llicències milionàries
 • Telefònica no ha de pagar res per oferir OpenOffice.org, guanya diners oferint suport tècnic
 • La comunitat guanya prestigi i això pot donar peu a que més gent faça el canvi i altres entitats invertisquen

openoffice-telefonica

  • aniol on 6 d'abril de 2009 at 16:41

  Reply

  Tant de bo sigui veritat que OpenOffice rebi un bon impuls. Però crec que veient els precedents amb els ultra-portàtils (que al principi GNU/Linux semblava la millor sol·lució però que al final XP ha recuperat posicions) no estic gaire esperançat.

  • Aljullu on 6 d'abril de 2009 at 18:01

  Reply

  Això de l’OOo està xungo… Crec que li falta un impuls però bo.

  No puc entendre que Ubuntu, Debian i companyia, sabent que és la suite ofimàtica de molts linuxers no co?laborin més amb el projecte.

  • Marc B. on 6 d'abril de 2009 at 21:52

  Reply

  Aljullu, a veure si ara amb la compra de Sun per IBM (si s’acaba confirmant) hi ha un impuls a l’OpenOffice.org, perquè realment és preocupant tenint en compte que les distribucions més importants depenent totalment de l’OOo de cara a l’usuari final.

  • Pau on 6 d'abril de 2009 at 22:15

  Reply

  Doncs ens haurem de fotre, perquè sembla que finalment IBM s’ha fet enrere:
  http://www.noticiesdot.com/2009/04/06/ibm-i-sun-trenquen-negociancions/

Deixa un comentari

Your email address will not be published.