El teu blog de Linux en català

Emesene: Un altre client de MSN

Si sou com jo i no us contenteu amb els continus errors de l’aMsn i el pidgin no us acaba de convèncer (mira que n’és de potent!), també podeu probar l’emesene, un client de MSN ben lleuger disponible als repositoris.

sudo aptitude install emesene

O bé a l’Afegeix/Elimina, com us agradi més. Al fer-ho ja podreu entrar com sempre, però, helàs! Tots els contactes buits! Com es resol? D’un cop de google en treiem:

sudo sed -i.bak ‘s/09607671-1C32-421F-A6A6-CBFAA51AB5F4/CFE80F9D-180F-4399-82AB-413F33A1FA11/g’ /usr/share/emesene/emesenelib/XmlTemplates.py

Pel que sembla MSN bloqueja certs clients i així ho resolem. Després podem fer un cop d’ull a la llista de connectors disponibles, configurar l’estil de la finestra… I en python!

EDIT:

També podeu afegir el repositori oficial per estar a la última:

deb http://apt.emesene.org/ ./

al /etc/apt/sources.list amb el vostre editor preferit o bé fent servir els Menus del GNOME.

  • oriolsbd on 31 de març de 2009 at 18:29

  Reply

  El emesene pot fer xat de veu i videoconferència? El Pidgin no pot.

  L’únic que conec que ho pot fer és el aMSN però, per culpa de les llibreries que utilitza, té un problema amb el so. No recordo exactament quin era, però era algo semblant a que si tens obert l’aMSN alhora que veies alguna web amb Flash des del Firefox no funcionava el so de l’aMSN. 🙁

  Salut! 🙂

  • xavi on 31 de març de 2009 at 19:05

  Reply

  Realment l’emesene és una molt bona opció, tot i que a mi em sol donar problemes de connexió (i no té sistema d’avís, això és un problema greu). L’amsn és més complet, però molt menys atractiu estèticament. Tot i que això es pot arreglar amb una mica de paciència mitjançant skins descarregats (me l’he acabat maquejant igual que l’emesene xd), l’aparença dels menús continua essent horrible i poc funcional en comparació. A més té problemes amb la codificació d’alguns caràcters (accents i dièresis, caràcters especials com el punt elevat · o la ç…) que encara no m’he sortit de solucionar.

  Oriol, que jo sàpiga no és capaç de fer ni una cosa ni l’altra. Tota una pena… haurem d’esperar a l’aMSN 2, encreuament dels projectes Emesene i aMSN. Tot i que va per llarg, em temo.

  • guillem on 31 de març de 2009 at 19:57

  Reply

  Hola Xavi, doncs com diu l’Oriol l’amsn si que te suport per webcam, i ho dic per experiència ja que jo utilitzo aquesta característica amb gent a fora. Lo de la veu si que no se que dir-vos. De totes maneres per mi el millor client és el pidgin, encara que no tingui suport per a webcam…

  Al final utilitzava l’skype per a fer videoconferències ja que amb molt poc ample de banda tenia una transmissió de só i d’imatge molt bona… Llàstima que sigui programari privatiu!!

  Eh de dir que quan ho vaig provar no me’n vaig sortir bé amb l’openwengo… 🙁

  • pol on 31 de març de 2009 at 20:09

  Reply

  Estem on fire amb els posts eeh!

  Això del sistema d’avís, et refereixes a quan algú t’escriu? Perquè hi ha un connector que fa que et surti una finestreta quan algú t’escriu (i molt configurable per cert).

  A primer cop d’ull, no sembla tenir suport per videoconferència, si que té suport pel català però 😛

  • xavi on 31 de març de 2009 at 20:35

  Reply

  Pol, em refereixo a que si, per exemple, hi ha hagut algun problema de connexió i el que escrius no ha arribat, en programes com l’aMSN o el Live MSN de microsoft, et surt un missatge de l’estil “El següent missatge no s’ha pogut enviar als destinataris: ‘blablabla'”, i això en l’emesene no hi és, de manera que a vegades pots estar parlant amb el buit sense saber-ho xd

  • pol on 31 de març de 2009 at 20:40

  Reply

  Aaah! Has mirat si la consola treu res quan això passa?

  • xavi on 1 d'abril de 2009 at 18:31

  Reply

  No… el proper cop l’executaré des de la terminal i hi faré un cop d’ull, aviam què tal.

  • oriolsbd on 25 d'agost de 2009 at 11:32

  Reply

  Escric aquest comentari només per ampliar comentar que des de la versió 1.5 l’Emesene ja té suport per a so i vídeo (tot i que jo no ho he provat).

Deixa un comentari

Your email address will not be published.