El teu blog de Linux en català

MMF Targetes 1.0.4 i el Diccionari Alemany Català GPL

Si fa un temps parlàvem de DACCO, un diccionari lliure català ?? anglès, avui li toca el torn a MMF Targetes, o GPL Deutsch-Katalanisches Wörterbuch, que és una iniciativa similar però en aquest cas per a les llengües catalana i alemanya.

El Diccionari Alemany Català GPL es presenta en tres formats: en format web, com a programa per a l’ordinador de sobretaula i com a aplicació per a ordinadors de butxaca. Fer una consulta al diccionari en el primer format és tan senzill com entrar a l’adreça http://www.diccionari.info. La interfície és ben simple i això va en favor de la seva facilitat d’ús: només hi ha una caixa de text, una llista per triar el parell de llengües (català ? alemany o bé alemany ? català) i algunes opcions bàsiques que en tot cas estan explicades en els enllaços informatius que hi ha a peu de pàgina.

Pel que fa als programes, ambdós es poden distribuir segons els termes que s’estableix la llicència GPL però, malauradament, només es poden executar en Windows o Windows Mobile (en el cas d’ordinadors de sobretaula o de butxaca, respectivament), almenys ara per ara.

Sergi Esteve i Martí Minoves, estudiants d’enginyeria i catalanoparlants residents actualment a alemanya, han estat els promotors d’aquesta útil iniciativa.

(Gràcies, mminbcn.)

Deixa un comentari

Your email address will not be published.