El teu blog de Linux en català

Per molts anys!

Avui es compleixen els 10 anys de SoftCatalà i són molts els mitjans de comunicació d’arreu del país qui han volgut dedicar-hi, com a mínim, una ressenya.

Així, podem llegir una entrevista a en Marc Belzunces a La Vanguàrdia (sorprenentment en català i a la qual ha hagut de fer algunes correccions), també a Vilaweb li dediquen un bon article.

A més, els han fet entrevistes a Catalunya Ràdio (que es podrà seguir el 4 d’octubre a l’Internauta), a Ràdio 4 (entrevista que ja es va publicar el 30 de setembre) i a Ràdio Sentmenat (també els passats dies).

Personalment, la pàgina de SoftCatalà la vaig conèixer ara farà un sis anys, quan la meua sogra em va dir: “Existeix una pàgina anomenada de SoftCatalà on hi ha programari en català”. Crec que vaig pensar: “Qui traduiria un programa al català??”. Actualment, jo mateix ho faig també.

Pense que si SoftCatalà no haguera existit, la situació del català al programari lliure seria avui molt precària. És possible que gent independent, pel seu compte, haguera traduït un bon grapat de programes, però aconseguir traduir OpenOffice.org o el mateix GNOME… això és una tasca molt seriosa que sense un equip organitzat no hauria arribat enlloc.

A Barrapunto es va publicar una ressenya sobre els 10 anys de SoftCatalà. Va haver-hi alguns que van acusar sobre que “SoftCatalà estava subvencionada per grups independentistes i amb diners públics”. He de dir que és trist sentir aquestes coses. I és que encara que fora veritat (un dia podria ser-ho perfectament), el problema és el to amb el que s’acusa tot allò que siga fomentar una llengua que no siga el català a dins de l’Estat.

En fi, aquest no és el tema. El tema és que SoftCatalà s’ha fet gran i nosaltres ho volem celebrar amb ells. Recordeu que avui és la festa i encara queden (a les 7.58 del matí) 7 llocs per omplir, apunteu-vos si teniu la sort de viure a Barcelona! (no com jo, que estic a les Terres del Sud… a 500km, quina llàstima).

 1. Reply

  Jo també estic a les terres del sud (crec que concretament a la mateixa terra que tu), i també m’haguera agradat anar…

  Als 15 serà!

  • Pau on 3 d'octubre de 2008 at 14:53

  Reply

  Tant de bo!!!

  • CarlesMayol on 3 d'octubre de 2008 at 15:53

  Reply

  felicitatts!

  • victor_v on 3 d'octubre de 2008 at 19:17

  Reply

  M’he alegrat molt perquè al diari de Balears hi dedicaven dues planes senceres, llàstima que no ho he trobat a la versió digital.

  Per molts d’anys, Softcatalà!!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.