El teu blog de Linux en català

Gentoo 2008.0

L’equip de desenvolupadors de Gentoo ha tingut molts problemes durant gairebé dos anys. Amb la marxa d’alguns membres del projecte i divergències entre d’altres, ens hem passat molt de temps sense rebre una nova versió de Gentoo.

Finalment, però, sembla que tot torna a la normalitat i per fi, després d’una beta presentada fa uns mesos, s’ha publicat Gentoo 2008.0 amb importants novetats que us relatem a continuació.

L’instal·lador des del livecd (que ara fa servir XFCE) ha estat millorat (tot i que jo encara no he estat capaç d’instal·lar gentoo fent-lo servir), s’ha fet l’actualització al nucli 2.6.24 (el mateix que tenen Ubuntu Hardy i Mandriva 2008) i s’ha fet una actualització general de tots els paquets.

Un tema que afecta més profundament al sistema ha estat el canvi de perfils del sistema. Això afecta sobretot al fet que diferents directoris on es desaven les dades han estat modificats. Per això és important pegar una ullada a la guia d’actualització.

Per ara s’han posat a disposició dels usuaris livecds, però no livedvds de les arquitectures x86 i x86_64. Els podeu descarregar des de la pàgina oficial o dels enllaços que us deixem a continuació.

1 comment

    • Usuari on 10 de juliol de 2008 at 09:39

    Reply

    Hola Pau,

    jo no ho he provat, però no sé si has vist que al cap de dos dies va sortir un pedaç (2008-r1). Potser per això no et funcionava l’instal·lador gràfic.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.