El teu blog de Linux en català

Deborphan: un programa per saber les dependències que ja no s'usen

Salut amics,

Avui us presento ràpidament un programa que s’utilitza per saber les dependències que al desinstal·lar un programa ja no s’utilitzen i que ens ocupen recursos. Aquest programa és diu deborphan, i el podeu instal·lar com sempre des de la terminal

sudo apt-get install deborphan

Aquest programa m’ha servit perquè m’havia carregat un programa quan vaig voler compilar-ne una versió més nova i no me’n vaig sortir, i vaig instal·lar-hi llibreries més noves, amb el conseqüent desastre que això comporta.

Un cop executem aquest programa des de la terminal, ens mostrarà totes les dependències que s’han quedat orfes.

Si voleu netejar el cache de paquets instal·lats tambè ho podeu fer:

apt-get autoclean

i per les llibreries que ja no es necessiten

apt-get autoremove

salut!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.