El teu blog de Linux en català

Publicada la primera beta d'OpenOffice.org 3

Des de fa un parell de dies ja es pot descarregar la primera beta d’OpenOffice.org 3. Si us en recordeu, farà un parell de setmanes us vam comentar que s’havia alliberat una versió d’OpenOffice.org que semblava una beta (perquè ho posava a diversos llocs), però realment no ho era.

OpenOffice.org 3 beta porta un bon grapat de novetats entre les quals cal destacar el suport nadiu per a MacOSX (fins ara els usuaris de MacOSX havien de fer servir o bé el NeoOffice o bé instal·lar els paquets X11); s’ha inclòs suport per a ODF 1.2, una millor importació de documents de Microsoft Office incloent els docx, xlsx i demés.

big.png
dlg.png

Per altra banda, el Solver (resolució de problemes d’optimització i d’altres) s’ha reprogramat; també s’han afegit moltes millores a la part de creació de gràfics i diagrames (ara són prou més atractius). El Calc permet ara tindre fins a 1024 columnes (abans sembla que només permetia 256).

Al Writer s’ha millorat l’eina per afegir-hi notes als documents i també el treball amb el zoom que ara és molt més intuïtiu i senzill de fer servir per poder treballar còmodament quan es tracta de documents de moltes pàgines.

pages.png
Image:Notes.png

Una de les característiques més interessants que s’hi trobaran i a la qual pretenen donar-li un paper més important és a les extensions. Entre elles podrem trobar unes que ens permetran editar fitxers pdf’s, altres que permetran migrar el text a format wiki, sincronització amb Mozilla Sunbird i Thunderbird, entre d’altres.

small.png
small.png

En definitiva, OpenOffice.org 3 serà un pas endavant molt important quant a característiques i possibilitats de la suite. No es fa menció al consum de memòria, la qual cosa no deixa de preoupar ja que és un dels principals punts dèbils d’aquesta suite.

Podeu descarregar els paquets que ja es troben disponibles. Cal tindre en compte que instal·lar aquesta versió a Windows i Mac és lleugerament més fàcil que a GNU/Linux (a no ser que es trobe als repositoris de la vostra distribució).

Deixa un comentari

Your email address will not be published.