El teu blog de Linux en català

Totem i YouTube

Molts de vosaltres ja sabreu que amb la darrera versió del Totem és possible veure vídeos del Youtube només activant el plugin des de Edita -> Connectors. Allà podreu fer clic sobre el connector del Youtube:

Després, des de la barra lateral, a la part de dalt podreu seleccionar Youtube i apareixerà una caixa des d’on podreu cercar vídeos que podreu i veure’ls només fent doble clic.

Encara més. Des de fa uns dies es pot descarregar una extensió que permet veure els vídeos amb molta més qualitat amb el còdec h264. Per fer això, cal descarregar el següent fitxer:

Només cal extreure’l al directori /usr/lib/totem/plugins. Per fer-ho d’una forma senzilla, baixeu el fitxer tar.gz al vostre directori d’inici, obriu una terminal i executeu:
sudo tar xvfz youtubeh264.tar.gz -C /usr/lib/totem/plugins/

Qui no tingeu l’opció de fer “sudo”, només cal que entreu en mode root i executeu l’ordre. Caldrà que desactiveu el connector anterior del youtube i activeu el nou:

La diferència és important, així que no deixeu d’instal·lar aquesta nova versió del connector ja que val la pena. Vosaltres mateixos podeu comprovar la diferència de qualitat en les següents imatges:

  • Oriol on 9 de maig de 2008 at 21:30

  Reply

  En la mateixa web del códec H264 ja està paquetitzat amb .deb. Jo ho l’he provat en Ubuntu 8.04 i em funciona. És aquí:
  http://www.soccio.it/code/totem/totem-youtubeh264_0.0.1-2.deb

  • Pau on 10 de maig de 2008 at 00:22

  Reply

  Gràcies!. Tot i així, el mètode és prou senzill com per no necessitar el .deb (i, a més, així permetem que altres distros que no facen servir .deb puguen instal·lar-lo).

  • pellroja on 10 de maig de 2008 at 18:20

  Reply

  saps si es poden descarregar els videos per veurels localment?

  • Pau on 10 de maig de 2008 at 19:20

  Reply

  Doncs sembla que no de forma directa. Supose que més endavant ja faran un plugin…

  • Francesc Vilches on 11 de maig de 2008 at 11:43

  Reply

  Moltes gràcies……..sembla que funciona la mar de bé.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.