El teu blog de Linux en català

Ubuntu Gutsy a la PS3

Amb la publicació d’Ubuntu 7.10 Gutsy Gibbon, també s’han alliberat les versions per a processadors d’IBM, els coneguts PowerPC (o ppc). A més, com que la PS3 té un processador d’aquest tipus, també tenim versió per a la PS3.

El problema és que les versions desktop que s’han alliberat no funcionen. Al 82% de la instal·lació, falla. Llavors la instal·lació només es pot fer pel medi “Alternate” i, tot i així dóna una fallada (però que es pot arreglar).

Per això he escrit un manual (enllaç al final) per a la instal·lació d’Ubuntu Gutsy a la PS3, comentar-vos que puc veure qualsevol vídeo, fer servir la xarxa sense fils, puc veure vídeos del youtube i totes les coses bàsiques que li podem demanar a la PS3 com a ordinador.

El funcionament és una mica lent, però he pogut comprovar que a cada nova versió del kernel de linux, el rendiment és major. Fa un temps vaig instal·lar YellowDog, suposadament la distro que “Sony recomana”, i no funcionava malament. Però fa servir l’escriptori “Enlightenment” que té carències molt grans. Llavors vaig instal·lar l’escriptori GNOME i el sistema ja gairebé no es podia fer servir: massa lent.

En canvi, amb Feisty i ara Gutsy, el rendiment és prou millor. Cal comentar que openSUSE també aconsegueix un bon rendiment, però la detecció de maquinari és molt dolenta, i gairebé no hi ha documentació ni ajuda a la xarxa al respecte.

El camí a recórrer encara és llarg, es pot millorar moltíssim el rendiment de linux a la PS3. Mentrestant podem aprofitar les versions actuals que ja ens permeten un ús bàsic sense mal de caps. El resultat serà aquest:

Així que si us animeu, només heu de seguir el tutorial i no us costarà molt instal·lar-la.

  • Arnau on 22 d'octubre de 2007 at 15:28

  Reply

  Per quan compiz fusion per a PS3? ;P

  • Pau on 22 d'octubre de 2007 at 17:15

  Reply

  Mentre Sony no vulga, no es podrà. Tot i així, no fa molt va haver-hi un anunci on es comentava que s’havia accedit a la GPU…

  Ja vorem. En un any -o dos-, jo crec que la cosa haurà millorat molt (tant com per a fer servir la ps3 com a ordinador potent).

  • Zegnus on 8 de gener de 2008 at 00:55

  Reply

  Bones !

  M’estic plantejant instal·lar l’ubuntu en la ps3 amb la única finalitat de reproduir fitxers matroska en HD a 1080p (per exemple la sèrie Heroes).

  Algú em pot confirmar que el rendiment és el suficient com per a poder reproduir-ho ?

  Moltes gràcies.

  • Pau on 8 de gener de 2008 at 01:28

  Reply

  En principi no tindràs cap problema. Ara bé, la configuració ha d’ésser la correcta (em referisc als paràmetres de la pantalla). La guia ho explica prou bé, tot i que amb les hdready n’ha hagut problemes (cap problema amb les fullhd).

  SaluT!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.