El teu blog de Linux en català

Crypt Manager, per fi una forma fàcil de protegir carpetes

No fa molt parlàvem al fòrum sobre diferents formes de protegir una carpeta amb contrasenya o, simplement, restringir l’accés d’una forma senzilla però eficient. Cap solució proposada era realment fàcil i efectiva: es va proposar amagar la carpeta posant el típic “.” a l’inici del nom, o simplement restringir els permisos de forma directa.

Però està clar que eixos mètodes no són efectius, qualsevol amb una mica de coneixement sabria com arribar-hi. Amb Crypt Manager, per fi, tenim un sistema fàcil per protegir les nostres carpetes: podem xifrar-les i posar-les contrasenya.

Crypt manager és bàsicament una recopilació d’eines que permeten xifrar, obrir, tancar i desxifrar carpetes en un entorn d’escriptori. Està escrit en python i fa servir cryptsetup i LUKS com a rerefons. Concretament, es composa de quatre parts:

  • Un mòdul de python anomenat cryptsetup.py
  • Una eina de línia d’ordres anomanenada crypt-manager
  • Interfície GTK anomenada gcrypt-manager
  • Una extensió per al Nautilus

Al wiki us deixem una guia molt senzilla sobre com s’instal·la i es fa servir el programa. Hi ha paquets precompilats per a debian i Ubuntu (a la guia us expliquem com compilar-lo també).

Ara ja podreu amagar el porno sense por.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.