El teu blog de Linux en català

KDE4 Beta3, Wow!

Ja queda poc per l’arribada de KDE4. I ara més que mai ja comença a semblar un escriptori de veritat: modern, coherent, potent i atractiu que ara ha arribat a la tercera Beta i que arribarà a la versió final entre desembre i gener.

Aquesta tercera beta ens ha sorprès molt, i és que l’escriptori ja té forma, ja se li veu la cara a la versió final. Una primera ullada a aquesta nova versió ens mostra un nou fons d’escriptori que és molt més bonic que el gris anterior; també podem apreciar l’aspecte la nova barra de tasques.

El menú Kickoff s’ha integrat una mica més. Alguna vegada ja us hem parlat d’aquest menú desenvolupat iniciament a OpenSUSE. Fa un parell de dies vam estar comentant que s’estava desenvolupant un nou menú, anomenat Raptor i que realment sí que tenia un nou concepte respecte al funcionament del menú. Per ara, però, ens quedarem amb el Kickoff que també és un menú atractiu.

Una de les aplicacions que més criden l’atenció en aquesta versió de KDE4 és el gestor de descàrregues Kget, i és que a més de la integració sobre l’escriptori, ofereix diferents modes de visualització de les descàrregues, cada una més sorprenent que l’anterior, i fan que siga més intuïtiu que mai.

 

De l’Amarok2 ja us hem mostrat diferents captures al llarg d’aquests mesos, cada nova captura sempre aporta una mica més. I aquesta que us mostrem a continuació no tenim cap dubte que també us sorprendrà: l’aplicació pren forma i ja no sembla una versió en desenvolupament: tot quadra.

Per altra part tenim un conjunt d’aplicacions afegides, programades expressament per aprofitar el potencial de KDE4, que mostren en tota la seua plenitud la bellesa de la integració amb l’escriptori. Per exemple, Marble, una espècie d’atlas o els applets de Plasma:

En definitiva, tenim un escriptori integrat, amb unes aplicacions ben integrades amb l’estètica del sistema i que, més enllà de l’aspecte, es mostren fàcils de fer servir i entendre. KOffice també continua per aquest camí i són molts qui estan impacients per veure la versió final degut al descontent generalitzat (per diverses qüestions) que existeix amb l’OpenOffice.org (és clar que sense menysprear-lo).

L’eixida de la versió final de KDE ha sofert moltes variacions al llarg del seu desenvolupament. Tot i que en un principi s’esperava per al setembre d’aquest any, l’equip va decidir endarrerir l’alliberament uns mesos més tar, fins al desembre. Fa un parell de setmanes, a la llista de kde es va fer un nou avís que informava que no tindríem, probablement, versió final fins al gener. Allò que és clar és que el treball ja està donant els seus fruïts.

1 comment

    • xworm on 21 d'octubre de 2007 at 01:14

    Reply

    impressionant, una passada l’aspecte que presenta, només falta vore si això no es en detriment de prestacions ni de estabilitat.
    Molt modern i bonic, si senyor

Deixa un comentari

Your email address will not be published.