El teu blog de Linux en català

Beta1 de la suite ofimàtica IBM Lotus Symphony

Ara fa unes setmanes vam conèixer que IBM havia posat a treballar a 15 programadors a Xina per tal d’ajudar al projecte OpenOffice.org, afegir noves característiques, millorar el codi, etc.

Doncs ja feia temps (un parell de setmanes) que hi ha una beta disponible per a la descàrrega i amb versions tant per a Windows com per a GNU/Linux. Per les captures, la cosa pinta prou bé ja que encara que es mantinga la base d’OpenOffice.org, la interfície gràfica no té res a veure. En certa manera els colors recorden al MSWord.

Lotus Symphony es composa d’un processador de textos, un full de càlcul i una eina per crear presentacions. Aquesta suite suporta tant els formats de l’MSOffice com de l’OpenOffice.org, es comenta que també té el seu propi format (punt en contra). Per altra part, una característica interessant és que totes les aplicacions s’integren a una sola finestra que es divideix en pestanyes, cosa que sembla molt còmoda.

Un altre punt en contra d’aquesta suite són els seus requeriments: com a mínim necessita 1Gb de memòria RAM. Les captures parlen elles mateixes, un nou concepte que al nostre parèixer, funcionarà bé. Esperem que l’OpenOffice.org puga aprofitar aquests canvis i implementar-los a la versió 3.0.

3 comments

  • Aljullu on 14 d'octubre de 2007 at 12:04

  Reply

  1GB de RAM? Després hi ha qui es queixa del Firefox.

  Tot i això, m’ha agradat força això de les pestanyes per les diverses aplicacions.

  • Pau on 14 d'octubre de 2007 at 12:12

  Reply

  Doncs sí, està molt bé el disseny i el canvi d’idea.

  El problema és que, pel que sembla, han introduït programari propietari… i això no és del tot bo. Però bé, ja veurem què podem aprofitar…

  • Aljullu on 14 d'octubre de 2007 at 17:08

  Reply

  Jo segurament seguiré utilitzant l’OOo, però de ben segur que, com molt bé dius, podran aprofitar algunes coses de les que hagi implementat IBM.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.