El teu blog de Linux en català

Mandriva ja està al carrer

Una de les distribucions més importants del mercat ja té una nova versió final: Mandriva 2008 ja està disponible, i inclou les últimes millores tant interna com externament.

Encara que no siga tan popular com altres distribucions, Mandriva és una distribució que s’ha recuperat d’un període de temps en el qual els seus desenvolupadors no acabaven de donar amb la fórmula correcta pels seus usuaris. Però ha tornat al camí, i ho ha fet de forma notable en les dos últimes versions.

Al kernel 2.6.22 l’acompanya el sistema de finestres X.Org 7.2, el compilador gcc 4.2 i la suite ofimàtica OpenOffice.org 2.2.1, encara que els seus usuaris notaran els els canvis en el entorn d’escriptori.

Mandriva ha ficat en joc tot l’arsenal disponible en Linux actualment, inclou GNOME 2.20, KDE 3.5.7, una versió prèvia del KDE 4.0, i a més a més XFCE 4.4.1.

Compiz Fusion és altra de les novetats que han integrat els desenvolupadors, que permet als usuaris gaudir dels efectes visuals que fan que el nostre escriptori es convertisca en una meravella.

2 comments

    • Alex on 11 d'octubre de 2007 at 22:02

    Reply

    Em vaig instal.lar la Mandriva 2007 gratuïta al meu portàtil, i un cop instal.lada em va dir que si volia els controladors wireless em comprés la de pago.

    • Pau on 14 d'octubre de 2007 at 10:16

    Reply

    Doncs sí, hi ha hagut alguns aspectes com aquest a Mandriva que han fet que molta gent passara, sobretot perquè això dels controladors és una cosa que no té per què ser de pagament. Els de fedora van voler fer alguna cosa semblant, no sé si al final ho van fer o no.

    A Ubuntu ens permeten instal·lar aquestes coses sense cap mena de problema (i a OpenSuse, Debian i d’altres).

    No sé què passarà amb aquesta versió de Mandriva, espere que ho hagen canviat.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.