El teu blog de Linux en català

El millor client de twitter per a l'escriptori [Corebird]

Els que feu servir el Twitter, al telèfon utilitzeu un client específic (que no té per què ser l’aplicació oficial del Twitter), potser a la tauleta en feu servir una altra aplicació… però possiblement la gran majoria de vosaltres a l’ordinador no feu servir més que el navegador. I per què fer servir el navegador quan existeixen clients d’escriptori molt complets?

Corebird

El Corebird és una aplicació d’escriptori per utilitzar Twitter que inclou totes les funcionalitats bàsiques (i suficients) per fer-lo servir en lloc de fer servir el client web:

  • Permet utilitzar diversos comptes alhora i canviar entre ells ràpidament
  • Permet treballar amb llistes, filtres i preferits
  • També permet executar cerques
  • I evidentment accedir a les llistes de preferits, missatges directes, etc.
  • La interfície està basada en GTK 3.12 (o superior)
  • No està traduït al català… (ja m’estic ocupant d’això)

Captura de pantalla de 2014-11-17 07:34:29

Instal·lació

Per poder fer servir el Corebird, heu de tindre GTK+ >=3.12. Això vol dir que heu d’estar fent servir el GNOME 3.12 o superior. A l’Ubuntu (i derivades), si teniu la versió 14.04, heu d’afegir els repositoris staging del GNOME:

Nota important: Si afegiu estos repositoris del GNOME, rebreu una actualització important del sistema. En pocs casos ha de trencar-vos res, però existeix el risc (a mi no m’ha passat mai). Si això passara, heu de fer un purge del repositori. Per fer això, passeu-vos per este article.

sudo add-apt-repository ppa:gnome3-team/gnome3 sudo add-apt-repository ppa:gnome3-team/gnome3-staging sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade

Una volta fet això, instal·leu el Corebird utilitzant el repositori següent:

sudo add-apt-repository ppa:ubuntuhandbook1/corebird sudo apt-get update && sudo apt-get install corebird

Per a Fedora, teniu el repositori següent:

sudo curl -o /etc/yum.repos.d/fedora-corebird.repo http://repos.fedorapeople.org/repos/ryanlerch/corebird/fedora-corebird.repo sudo yum update sudo yum install corebird

Per a altres distribucions podeu compilar el paquet o cercar-lo…

Primer ús

El Corebird utilitza els PINs del Twitter per poder afegir comptes. Simplement hem de fer clic a «Request PIN» i això obrirà una finestra del navegador on ens hem d’identificar i així obtindrem el PIN. La resta ja veureu que més fàcil no pot ser. Ací teniu algunes captures més.

    • Anònim on 17 de novembre de 2014 at 07:50

    Reply

    Després de afegir el ppa de corebird, cal un apt-get update, que si no no trobarà el paquet.

      • PauGNU on 17 de novembre de 2014 at 10:07
      • Author

      Reply

      Gràcies! Corregit 🙂

    • Aleix on 17 de novembre de 2014 at 10:53

    Reply

    Fa un temps que no faig servir clients per xarxes socials, però el que més he fet servir és Choqok.

    En tot cas, agraïria que no es fes servir qualificatius tant absoluts com “millor”, ja que hi ha més opinions que persones. 😉

    • XaviP on 18 de novembre de 2014 at 08:58

    Reply

    Hotot i Turpial també.

    • Enric on 18 de novembre de 2014 at 12:53

    Reply

    Jo no sóc gaire fan de fer servir el client web ni quan estic assegut davant del portàtil. Tot i això, sempre he trobat que hi havia algunes mancances (i dificultats) quan volia fer servir clients d’escriptori com Turpial.

    Llavors vaig “descobrir” (entre cometes, perquè ja el coneixia) Tweetdeck. Multiplataforma (és via web) i en cas de tenir instal·lat Chrome, es pot fer servir com una app d’aquest navegador.

    A veure si trobo més info sobre com provar corebird en el meu Linux Mint Qiana 🙂

    • Qwerty on 19 de novembre de 2014 at 10:41

    Reply

    Proveu Hotot+ (extensió per a Chrome/Chromium, també compatible amb opera-beta o opera-developer). És una versió millorada del difunte Hotot, amb noves funcions i un gran llistat de bugs arreglats.

    És, de llarg, el client més complet. Sobre l’atractiu, és qüestió de gustos, però el seu disseny per columnes i combinació de colors em sembla exquisit.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.