El teu blog de Linux en català

El fundador del Whatsapp dóna 1 milió de dòlars a la fundació FreeBSD

La fundació FreeBSD acaba d’escriure un article al seu blog explicant que Jan Koum, co-fundador del Whatsapp, ha fet una donació d’1 milió de dòlars a esta fundació.

Esta és la donació més gran que la fundació ha rebut en tota la seua història, des de la seua fundació fa 15 anys. En Jan Koum ho explica al seu perfil del Facebook:

La setmana passada vaig fer una donació d’1 milió de dòlars a la fudació FreeBSD, que dóna suport al sistema operatiu de codi obert que ha ajudat a milions de programadors a perseguir les seues passions i portar les seues idees a la vida.

De fet, jo sóc una d’eixes persones. Vaig començar a fer servir el FreeBSD a finals dels anys 90, quan no tenia molts diners i estava vivint en una casa del govern. D’alguna manera, FreeBSD em va ajudar a eixir de la pobresa – una de les raons per les quals vaig aconseguir la feina a Yahoo! va ser perquè ells utilitzaven FreeBSD, i este era el sistema operatiu que jo havia triat. Anys més tard, quan en Brian i jo vam decidir crear el Whatsapp, vam fer servir FreeBSD als nostres servidors. I encara ho fem.

Anuncie públicament esta donació per donar visibilitat a la bona faena feta per la fundació FreeBSD, amb l’esperança que altres també ajuden a fer avançar este projecte. Tots en guanyarem si FreeBSD pot continuar donant a la gent la mateixa oportunitat que em va donar a mi – si pot traure més xiquets immigrants de la pobresa i ajudar a més startups a tindre èxit o fins i transformador [transgressor, revolucionari].

Sens dubte, una gran història i una altra gran persona que té consciència de la importància del programari lliure.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.