El teu blog de Linux en català

Les noves notificacions del GNOME Shell: per fi alguna cosa decent

Des que el GNOME Shell va veure la llum, la manera en què es mostren les notificacions del sistema ha sigut horrible. Amb el pas del temps han fet canvis diversos, però sempre mantenint les notificacions a la part baixa de la pantalla i on només es podia accedir amb la combinació de tecles Súper+M. A més d’això, la manera en què se’ns mostraven les notificacions ens donava (ens dóna) gairebé res d’informació sobre què es tracta. Per a que ho veieu:

gnomeshell_notificacions

Com es pot veure, tenim un espai on apareixen simplement icones sense cap més informació. Simplement la icona del programa en qüestió que està notificant alguna cosa.

Notificacions al GNOME 3.16

Cal recordar que el nou sistema de notificacions estava previst per a la versió 3.14, però no es va arribar. Ara ja s’ha avançat i tenim els primers dissenys que vos deixem ací. Definitivament esta forma de mostrar les notificacions és infinitament millor que qualsevol de les anteriors, més completa, clara, fàcil d’accedir…

Per desgràcia, no sembla haver-hi gaire més referències de la faena que s’està fent al darrere. Un altre punt que els del GNOME haurien de millorar: la difusió del que fan.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.