El teu blog de Linux en català

El que Nautilus ens portarà aviat…

Potser alguns de vosaltres no sabeu que Nautilus és un tàxon, una agrupació d’organismes, amb nom o sense. Interessant de saber, però que res té a veure amb el gestor de fitxers del GNOME, que és del que parlarem en este article.

A la versió més recent del GNOME, la 3.14, i també per a la versió futura: la 3.16, Nautilus començarà a integrar completament tots els menús en format popover. És un format bastant més bonic que els menús clàssics.

Carlos Soriano ha estat dissenyant i treballant en com ha de funcionar tot això. Tenim alguns diagrames de com haurà de ser una vegada implementat:

menus_contextuals_nautilusEl Carlos Soriano ens explica al seu blog com avança la faena, tot explicant la complexitat de portar menús que inicialment havien estat fets amb GtkUIManager i que ara calia portar-los a GAction+GMenu. Este procés li ha portat a haver de replantejar els menús mateixos, cosa que no està gens malament ja que possiblement hi ha massa menús qui fan masses coses.

Un dels punts més importants d’aquest redisseny és que Carlos està implementat una API per poder estendre els menús fàcilment. Això permetrà que es puguen fer modificacions fàcilment i que més gent s’hi puga involucrar.

I ací tenim els primers resultats (desenvolupament al 40%):

nautilus-view-menu

nautilus-action-menu

2 comments

  • Carlos Soriano on 23 d'octubre de 2014 at 07:51

  Reply

  Gràcies per compartir el post!

  Una aclaració; abans ja es podia extendre els menus des de extensions. Per example es el que feia el tipic “Obrir una terminal aquí”. Només que amb popovers i GMenu no es tan fàcil com era amb GtkUIManager.
  Pero els mantenidors de Gedit ja van trobar un patró per fer-ho, i arà jo implementaré alguna cosa semblant; tot i que tindré que invetarn-he d’altres =)

  Saluts

   • PauGNU on 25 d'octubre de 2014 at 05:54
   • Author

   Reply

   Gràcies a tu, Carlos, per passar-te per ací! I gràcies per l’aclariment 🙂 (no sabia que parlaves valencià!)

Deixa un comentari

Your email address will not be published.