El teu blog de Linux en català

Les aplicacions de GNOME Shell comencen a mostrar una interfície renovada

GNOME3 avança a poc a poc. Cada nova versió s’inclouen petits canvis que van donant-li forma a l’escriptori. L’últim canvi significatiu que he pogut trobar en la versió que serà la 3.10 ho he vist en l’aplicació GNOME Weather. El canvi ha sigut una sorpresa molt grata.

Aquí el teniu:

GNOME Weather

GNOME Weather

Els canvis

Si no veieu els canvis, us els explique ara mateix. Fixeu-vos en la part superior de la finestra: no hi ha barra de títol! Moveu la vista una miqueta cap a la dreta i veureu que en el cantó de la dreta encara tenim el botó de tancar la finestra, separat de la resta del la línia superior amb un separador vertical.

La resta de l’espai de la barra superior s’aprofita per posar informació d’interès. Resultat: tot l’espai aprofitat. Podem comparar-ho amb el mateix GNOME Weather en versions anteriors:

GNOME Weather (antigues versions)

GNOME Weather (antigues versions)

Com podeu veure, la barra superior de títol està present, ocupant espai i aportant molt poca informació. Aquesta aplicació és un molt bon exemple de com les aplicacions de GNOME acabaran sent. Això permetrà també a programes com el Firefox o altres aprofitar aquestes característiques per crear una interfície més adaptada a aquest escriptori.

Si voleu provar-ho, us recomane que us baixeu la distribució Ubuntu GNOME Remix en desenvolupament i apliqueu el ppa GNOME Staging:

1 comment

    • Pol on 1 d'agost de 2013 at 11:17

    Reply

    Tot-hi la millora visual (i funcional) que porten aquests canvis no podem ignorar que els desenvolupadors de GNOME continuen afegint més i més inconsistències a cada versió.
    Volem global menu ja!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.