El teu blog de Linux en català

GNU/Linux segueix al capdavant dels supercomputadors

El mes passat, en la web de Linux van anunciar que GNU/Linux segueix encapçalant la «Llista dels 500 supercomputadors» (Top500 SuperComputers) del món més ràpids i que aquesta vegada el nombre s’ha incrementat fins a un 95,2 %.

Són molts els punts forts innegables que té GNU/Linux avui dia en la computació, però si hi ha una àrea en la qual té control total i indiscutible és la supercomputació.

Tianhe-I

Tianhe-I

Al novembre de l’any passat, la Llista dels 500 mostraven a GNU/Linux en el 94% total dels 500 supercomputadors del món, i ara aquesta xifra ha pujat.

Aquesta llista va ser anunciada el dilluns 16 de juny en la International Supercomputing Conference en Leipzig (Alemanya) on mostrava a GNU/Linux amb un 95,2%. Jay Lyman, analista de programari empresarial en 451 Research, va afegir:

«Veiem que Linux continua amb el seu domini en la Llista dels 500 supercomputadors amb més del 90% dels sistemes basats en clústers Linux. Tenint en compte el maquinari en Linux, la interconnexió i suport d’aplicacions, no crec que això vagi a canviar cap a endavant.»

Gràfic Sistemes Operatius

Gràfic Sistemes Operatius

En la web Top500 SuperComputers podem veure diferents estadístiques i gràfics sobre els supercomputadors. En el gràfic de família de sistema operatiu que usen els supercomputadors, podem veure que Unix té un 3,2%, Mixed (barrejat) un 0.8% (¿entenc que serà una barreja entre Unix i Linux?) i un trist 0,3% té Windows davant el 95,2% que posseeix Linux.

Font: Linux.com
Gràfics: Top500 SuperComputers
Traducció: PortalLinux.es

Deixa un comentari

Your email address will not be published.